Inițiativa, lansată acum un an, a avut ca scop principal îmbunătățirea calității vieții seniorilor cu venituri reduse.

Proiectul a avut un impact semnificativ, acoperind 21 de localități din Ilfov, cu cei mai mulți beneficiari în Cornetu, Măgurele, Ștefăneștii de Jos și Vidra. În total, Consiliul Județean Ilfov a alocat fonduri pentru decontarea sumei de 3.000 de lei pentru fiecare dintre cei 120 de beneficiari, asigurându-le astfel posibilitatea de a-și regăsi sănătatea orală.

Ce pensie trebuie sa aibă cei care vor să se înscrie în program

Un criteriu esențial pentru participarea la proiect a fost reprezentat de pensia maximă de 1.200 de lei. Cu toate acestea, în ciuda unui număr semnificativ de doritori, unii bătrâni nu au putut beneficia de acest ajutor din cauza pensiilor puțin peste limită.

În vederea îmbunătățirii accesului, pentru anul 2024, pragul de pensie maximă acceptat în proiect va crește la 2.000 de lei. Detalii complete privind aceste modificări vor fi anunțate în curând.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scene ca în filme în București: Momentul în care un șofer se prăbușește cu mașina în pasajul Lujerului- antena3.ro

Citeste si: O femeie din Mureș a fost decapitată de un camion în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni- wowbiz.ro

"Au fost condiții clare. Cea mai importantă: pensie maximă de 1.200 de lei. Au fost, însă, foarte mulți bătrâni care și-au dorit enorm să beneficieze de acest ajutor, dar nu au putut pentru că aveau pensia de puțin peste 1.200 de lei. Drept urmare, am decis să venim cu mai multe schimbări pentru anul 2024. Vor beneficia de acest proiect cei cu pensie maximă de 2.000 de lei. În curând, o să anunț toate schimbările", a declarat Hubert Thuma.

Președintele Consiliului Județean Ilfov a subliniat importanța personală a proiectului, numindu-l "proiectul său de suflet". El a menționat că acești 120 de oameni au acum posibilitatea de a mânca normal și de a zâmbi, redobândindu-și astfel sănătatea și demnitatea.

Cu angajamentul de a continua astfel de inițiative, Hubert Thuma reafirmă dorința sa de a aduce schimbări pozitive și de a sprijini comunitatea în mod real și tangibil.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si