Vă prezentăm cursul valutar BNR pentru 8 aprilie 2024. Banca Națională a României anunță în fiecare zi, la ora 13:00, noul curs valutar.

Consultă cursul valutar BNR pe stirilekanald.ro și află cum evoluează monedele internaționale în fiecare zi.

Curs valutar BNR, marți 9 aprilie 2024

Euro- 4.9682 lei

Dolar american- 4.5729 lei

Lira sterlină- 5.7986 lei

Franc elvețian- 5.0608 lei

Gramul de aur- 347.5290 lei

Curs valutar BNR, luni 8 aprilie 2024

Euro- 4.9678 lei

Dolar american- 4.5881 lei

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Lira sterlină- 5.7923 lei

Franc elvețian- 5.0663 lei

Gramul de aur- 344.6541 lei

Citește și: "Taxa pe boală", eliminată parțial, după trei luni de controverse. Premierul pune piciorul în prag: "Să vină azi să lucreze la Guvern toată conducerea CNAS"

euro bancnote

Iată la ce valoare se află moneda euro marți, pe 9 aprilie 2024, conform cursului valutar BNR.

[Sursa foto: Pexels]

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 9 aprilie 2024, un euro s-a tranzacționat la valoarea de 4.9678

lei, după ce a scăzut cu -0.03%. Pe de altă parte, dolarul american s-a tranzacționat la valoarea de 4.5881 lei, după o creștere cu +0.04%.

Pe 8 aprilie 2024, luni, gramul de aur s-a tranzacționat la valoarea de 344.6541 lei, după ce a crescut cu aproximativ 7% față de finalul săptămânii trecute.

Zimbabwe a introdus o nouă monedă susținută de aur. Ce este ZiG?

Zimbabwe a introdus o nouă monedă susținută de aur. „Zimbabwe Gold” (ZiG) este moneda prin care se încearcă stabilizarea economiei țării.

Guvernatorul băncii centrale, John Mushayavanhu, a spus că noua monedă ZiG va fi structurată și stabilită la un curs de schimb determinat de piața actuală. ZiG va înlocui dolarul din Zimbabwe, iar cetățenii vor avea la dispoziție 21 de zile pentru a-și schimba bancnotele vechi cu noua monedă, conform BBC

monede

Noile cotații pentru ziua de 9 aprilie 2024 sunt anunțate de BNR.

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Pensiile vor fi livrate la timp, chiar înainte de Paște! Ce au reușit poștașii să obțină în urma grevei?

Guvernatorul a mai specificat că noile bancnote ZiG au valori cuprinse între 1 și 200, iar pe lângă ele vor fi introduse și monede pentru a putea depăși deficitul de monede din Statele Unite. Mushayavanhu a mai spus că băncile trebuie să se grăbească să convertească soldurile cetățenilor din Zimbabwe din dolari în ZiG.

Țara se confruntă cu probleme și la nivel agricol, nu doar economic. Noua monedă a fost anunțată în timp ce Zimbabwe se confruntă cu efectele unei secete severe care a distrus o bună parte din recolta de hrană de bază a țării.

Această țară a încercat multe metode pentru a-și putea stabiliza moneda, chiar din anul 2008, atunci când banca a tipărit bancnote de 100 de mii de miliarde de dolari, iar inflația a scăpat de sub control.

Ulterior, moneda aceasta a fost desființată și în continuare au fost folosite bancnote precum dolarul american și randul sud-african.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si