Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, a sosit vineri dimineață la Kiev, în cea de-a opta sa vizită în capitala Ucrainei, aflată sub asediul Rusiei.

”A 8-a mea vizită la Kiev are loc în timp ce sezonul de iarnă începe în curând, iar Rusia continuă să ţintească infrastructura energetică. Vom ajuta Ucraina în eforturile sale curajoase. Am venit aici pentru a discuta despre sprijinul Europei. De la pregătirea pentru iarnă la apărare, la aderare şi la progresele privind împrumuturile G7”, a scris Von der Leyen pe rețeaua X/Twitter.

Noi bombardamente ale Rusiei în Ucraina

Cel puțin o persoană a murit și zeci de oameni au fost răniți după un bombardament al Rusiei în regiunea Sumy, unde a fost distrus și un azil de bătrâni.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Urmează o iarnă grea pentru Ucraina, în contextul în care războiul declanșat de Rusia se apropie de al treilea an de la izbucnirea sa.

Agenţia Internațională a Energiei (AIE) a tras un samnal de alarmă cu privire la dificultăţi în alimentarea cu energie în Ucraina.

În această iarnă, Ucraina se confruntă cu ”cea mai gravă provocare” energetică de la invazia rusă, în debruarie 2022, avertizează AIE.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si