UPDATE 11.00. Opt persoane dintre bătăușii de la Spitalul Sfântul Pantelimon au fost ridicate de mascați. "Au fost găsite mai multe obiecte contondente care posibil au fost folosite în incidentele din curtea unității spitalicești", spun reprezentanții Poliției Române.

Autoritățile spun că toți cei care au participat la acțiunea violentă din spital au fost identificați și urmează să le fie administrate măsurile legale.

A fost pusă în acțiune o operațiune la nivel național pentru destructurarea grupăroilor violente, fiind în derulare 40 de percheziții în toată țara, dintre care 11 în București și Ilfov.

"Putem să vă confirmăm că toate persoanele de interes în cele două cauze, din Pantelimon și din Capitală (n.r- de la spitalul Pantelimon), au fost identificate", au transmis ofițerii de poliție în jurul orei 11.00.

Poliţişti din Capitală pun în executare, marţi dimineaţa, 11 mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO Pantelimon, epicentrul violențelor. Un nou conflict stradal sângeros

Sute de polițiștii iau parte la operațiunea de amploare din București și Pantelimon. Căutarea are loc și cu un elicopter și drone.

Poliția anunță că 8 dintre persoanele căutate au fost deja găsite. La operațiune participă și șeful Poliției Capitalei.

Percheziţiile sunt efectuate de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti- Poliţia Sectorului 2, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente, Poliţiei Sectorului 3, Serviciului Acţiuni Speciale, Poliţiei Canine, împreună cu Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Atac sălbatic la Spitalul Sfântul Pantelimon

Polițiștilor le este frică să nu se repete incidentul de sâmbătă dimineața când 15 indivizi înarmați cu furci, topoare și săbii au năvălit în camera de gardă a spitalului Sfântul Pantelimon și și-au atacat rivalii care primeau îngrijiri medicale.

În urma acestui incident, spitalul a fost amendat cu trei mii de lei pentru că nu a asigurat securitatea unității medicale, iar paznicul aflat de serviciu cu cinci mii de lei.

Concret, în momentul de față, polițiștii ilfoveni și cei bucureșteni lucrează la trei anchete care-i vizează pe agresori. În total, ar fi peste zece autori necunoscuți în aceste dosare.

Citeste si: Ce a pățit Culiță Sterp în aeroport? „Atunci când văd un om care muncește vreau să îi dau bani. O fi crezut că vreau să îmi bat joc de el sau să îi întind o capcană.”- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ce au transmis polițiștii în această dimineață: "La data de 21 septembrie 2024, poliţişti din cadrul DGPMB- Secţia 9 Poliţie au fost sesizaţi, prin sistem 112, de către angajaţii unei unităţi medicale din Sectorul 2 cu privire la un scandal la camera de gardă. În vederea administrării materialului probator, în această dimineaţă, poliţiştii Capitalei pun în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară, pentru depistarea persoanelor, precum şi a bunurilor de interes în cauză".

Suportul de specialitate în descinderile de marți, 24 septembrie, este asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si