Emisiunea de reportaje „Asta-i România!” ne invită duminică, de la ora 14:30, la Kanal D, să o cunoaștem pe Raluca Olaru, antreprenor dar și vraci de “modă nouă”, care readuce la viață rețetele străvechi, moștenite în familie de peste patru generații.

Echipa emisiunii „Asta-i România!” ajunge în Valea Zălanului, la Raluca Olaru, antreprenor, restaurator, fitoterapeut sau vraci de modă nouă, așa cum îi place să-și spună, tânăra alegând să trăiască, după terminarea facultății de medicină, în mijlocul naturii, într-un sat din Transilvania.

Raluca se trage dintr-o familie cu o tradiție lungă în domeniul medicinei tradiționale, mai bine de 15 ani a învățat în Germania partea științifică a plantelor medicinale, medicină umană, farmacie și biologia, în general. Putea merge mai departe, cu o carieră în medicină în străinătate, dar a ales să calce pe urmele bunicilor. Acum ea locuiește într-o casă veche de vreo sută de ani, restaurată chiar de ea, într-un peisaj de poveste, înconjurată de natură și în deplină conexiune cu ea.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Raluca știe totul despre plante, de la denumiri științifice până la felul în care acestea se cultivă, se recoltează, se prelucrează și tot ce dețin acestea ca proprietăți terapeutice. Tânăra este ca o enciclopedie vie, iar pasiunea și-a transformat-o într-un stil de viață și chiar o afacere.

Crescută de bunică, ultimul vraci al familiei, Raluca recunoaște că a avut mereu contact cu natura, cu plantele, și de la bătrână a aflat secretele și leacurile nescrise, doar povestite prin viu grai.

Și nu puțini sunt cei care o caută, care se orientează spre medicina naturistă, spre leacurile bunicii, în care o plantă poate face la fel de bine ca un medicament.

Tot duminică, la „Asta-i România!” călătorim, prin intermediul emisiunii, și în Galați, acolo unde oamenii trăiesc o dramă cu repetiție. Victime ale unui dezastru anunțat, mereu la mila apelor, oamenilor locului au ajuns să trăiască o dramă continuă, fiind a treia oară în ultimii 7 ani, când inundațiile Ie-au luat casele, și i-au lăsat numai cu hainele de pe ei. Revolta localnicilor este și mai mare cu cât după fiecare potop, la Galați se revarsă valul de promisiuni, din partea autorităților, pentru a preîntâmpina, în viitor, aceste dezastre, însă nimic bun nu se întâmplă, iar planurile rămân împotmolite prin niște sertare.

Nu ratați o nouă ediție “Asta-i România!”, duminică de la ora 14:30, emisiunea prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si