Oamenii în vârstă care trăiesc singuri sau care sunt izolați social sunt mai susceptibili de a avea niveluri scăzute de nutrienți cheie în dieta lor, cum ar fi vitaminele C și B6 și acidul folic- crescând riscul de probleme de sănătate, spun oamenii de știință.

Citește și: Ce se întâmplă în corp dacă bei ceai în fiecare zi. Efectele mai puțin știute

Un studiu efectuat pe aproape 4.000 de adulți din Marea Britanie cu vârsta de 50 de ani și peste a constatat că cei care trăiesc în izolare sunt expuși riscului de a avea niveluri mai mici decât cele recomandate de minerale, cum ar fi potasiu și magneziu.

Aportul scăzut al acestor cinci nutrienți importanți este asociat cu un risc mai mare de probleme cardiace, scăderea memoriei și a abilităților de gândire și o sănătate mai slabă a oaselor și a pielii, au spus cercetătorii de la University College London (UCL).

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cine este românca de la show-ul Victoria's Secret, care a defilat alături de Adriana Lima și surorile Hadid- antena3.ro

Citeste si: Câți bani a reușit să facă o femeie care a reciclat sute de PET-uri de la Pelerinajul Sfintei Parascheva din Iași- wowbiz.ro

Profesorul Andrew Steptoe, de la UCL Behavioral Science & Health, a declarat: „Studiul nostru arată că oamenii care sunt mai izolați social sunt mai puțin probabil să primească suficienți micronutrienți în dieta lor", potrivit The Independent.

O dietă variată pentru cei de peste 50 de ani

Aportul inadecvat al acestor micronutrienți îi expune pe oameni la un risc mai mare de probleme de sănătate pe măsură ce îmbătrânesc.

„Oamenii în vârstă tind, de asemenea, să urmeze dietele pe care le cunosc și s-ar putea să nu-și varieze alimentele la fel de mult ca înainte”, spune cercetătorul britanic.

Micronutrienții precum vitaminele C și B6 și folații, potasiul și magneziul, pot fi găsiți în cantități mici în fructe, nuci, legume, pește, semințe și leguminoase, cum ar fi mazărea, fasolea și lintea.

„O dietă variată, cu suficiente alimente pe bază de plante (fructe, legume, leguminoase, nuci și semințe, cereale integrale) și pește este importantă pentru a ajuta la menținerea unui organism sănătos”, spune un coator al studiului, Dr Camille Lassale, from ISGlobal in Barcelona.  

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si