Potrivit legislației în vigoare, începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii tip urban va avea loc după înregistrarea timp de 3 zile consecutiv, între orele 20:00- 6:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici.

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. a anunțat că începerea probelor la cald pentru sezonul de încălzire 2024-2025 va avea loc în noaptea de 18 spre 19 octombrie 2024.

Aceste probe, destinate consumatorilor urbani din Capitală, vor fi realizate progresiv, având în vedere complexitatea sistemului de termoficare și lucrările de reparație aflate în desfășurare în diverse zone ale orașului.

Probele la cald pentru sistemul de termoficare

Probele la cald sunt menite să asigure echilibrul hidraulic al rețelei de termoficare și să verifice funcționarea corectă a traseelor de alimentare cu energie termică. Acestea vor fi realizate, în principal, pe timp de noapte, având în vedere prognozele meteo care indică temperaturi scăzute în următoarele zile. Acest mod de desfășurare este necesar pentru a minimiza eventualele inconveniente pentru locuitori și pentru a asigura că sistemul este pregătit să funcționeze la capacitate optimă.

Deși vor continua anumite lucrări de reparație și modernizare a conductelor pe parcursul sezonului rece, doar acele intervenții care permit instalarea de soluții provizorii vor fi realizate, astfel încât furnizarea agentului termic să nu fie afectată.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un român gelos din Italia a vrut să-și arunce de la etaj soția, dar a fost oprit de fiica lor. Scenele la care a asistat adolescenta- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Când se dă drumul la căldură în București în sezonul 2024-2025

Când se dă drumul la căldură în București în sezonul 2024-2025

[Sursa foto: Facebook Termoenergetica]

Citește și: Probleme grave cu sistemul de termoficare din București! Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a găsit mai multe soluții

Obligațiile asociațiilor de proprietari

Termoenergetica a subliniat importanța verificării instalațiilor de alimentare cu energie termică din interiorul blocurilor de către asociațiile de proprietari.

Acestea au obligația de a se asigura că instalațiile sunt în stare de funcționare și că toate lucrările necesare, inclusiv aerisirea caloriferelor, au fost finalizate.

Când se dă drumul la căldură în București în sezonul 2024-2025

Când se dă drumul la căldură în București în sezonul 2024-2025

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Temperaturi sub zero grade în Capitală! Cum va fi vremea în weekend în București

În cazul în care anumite asociații de proprietari doresc să amâne furnizarea agentului termic, acestea pot face solicitări scrise către Termoenergetica


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si