Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, miercuri, o vizită oficială în Muntenegru, la invitaţia omologului său Jakov Milatovic.

Citește și: VIDEO George Simion, candidatul AUR la președinția României, dezvăluire neașteptată. "Sigur că da, 60.000 de euro"

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, vizita oficială a preşedintelui României este prima la nivel de şef de stat între cele două țări de la stabilirea relaţiilor diplomatice.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Fiica milionarului ucis a fost dusă la audieri- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Deplasarea externă a lui Iohannis marchează un moment de referinţă în plan bilateral şi are loc în contextul unei dinamici deosebite, atât a dialogului politico-diplomatic, cât şi a celui sectorial, potrivit presidency.ro.

Klaus Iohannis, vizită în Macedonia 

Șeful statului va fi primit de preşedintele Jakov Milatovic la reşedinţa oficială din Cetinje.

Consultările politice dintre cei doi preşedinţi vor viza teme privind cooperarea politico-diplomatică şi în domeniul apărării, sprijinul pentru parcursul european al Muntenegrului, principalele provocări de securitate în plan regional şi global, precizează sursa citată.

În ceea ce priveşte ariile sectoriale de cooperare, vor fi abordate oportunităţile existente pentru creşterea investiţiilor şi a schimburilor comerciale, impulsionarea contactelor în domeniile energiei, turismului, agriculturii, afacerilor interne, cercetării, educaţiei şi culturii. 

Klaus Iohannis, vizită în Macedonia 

Klaus Iohannis, vizită externă pe final de 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si