Factura la gaz poate scoate bani grei românilor din buzunare. Pentru a evita să plătească mult pentru căldură, românii au căutat trucuri pentru ca factura de la gaz să nu explodeze în această iarnă. Iată o listă cu cele mai utile trucuri pentru a nu risipi căldura și a nu fi nevoit să plătești prea mult la gaze.

Trucuri utile pentru români ca factura la gaz să nu explodeze

Două dintre cele mai utile trucuri au fost dezvăluite pe TikTok. Filmulețele au devenit virale, iar în comentarii, românii s-au declarat recunoscător pentru trucurile primite pe gratis de la cei care știu cum să economisească.

Primul sfat îi informează pe români că ar fi bine ca temperatura centralei să fie redusă de la setările obișnuite de 70-80 de grade, la aproximativ 55 de grade Celsius.  

„Dacă centrala ta scoate aburi pe tubulatură s-ar putea să pierzi bani consumând prea mult gaz. Uite ce trebuie să faci. Să zicem că ai o centrală în condensare, atunci mergi la panoul centralei(...) Aici avem un buton pentru a controla temperatura pe tur. Ar trebui să aibă o imagine mică cu un calorifer sub el. Mulți oameni au centrala setată la o temperatură prea mare de 70 sau 80 de grade.

Reglează temperatura centralei la 55 de grade, asta îți poate salva câteva sute de lei pe an. Dacă butonul nu are numere, îndreaptă-l în sus. De obicei trucul ăsta funcționează”, a detaliat un expert într-un video pe TikTok.

@blogdeinstalatii La Ce Temperatura Setez Centrala Termica?🛠️😉 Daca centrala ta scoate abur pe tubulatura... S-ar putea sa pierzi bani consumand prea mult gaz. Uite ce trebuie sa faci.
Sa zicem ca ai o centrala în condensare. Atunci mergi la panoul centralei. Va arata cam asa, sau asa, sau asa. Aici vei avea un buton pentru a controla temperatura pe tur. Ar trebui să aibă o imagine mica cu un calorifer sub el. Mulți oameni au centrala setata la o temperatura prea mare de 70 sau 80 de grade. Reglează temperatura centralei la 55 de grade. Asta îți poate salva cateva sute de lei pe an. Dacă butonul n-are numere, indreapta-l în sus. De obicei trucul asta funcționează. Urmareste-ma pentru și mai multe sfaturi de genul asta. Azi vreau să vă arat ceva ce poate schimba modul în care privesti cheltuielile la gaz. Si mai important, cum putem toți să ne bucurăm de o căldură plăcută fără să aruncăm banii pe fereastră. Subiectul de astăzi? Temperatura optimă la care ar trebui setată centrala termică. Da știu, sună tehnic dar rămâneți cu mine mai departe. "La ce temperatură setez centrala termică?" Ei bine am cercetat, am testat și am descoperit răspunsuri surprinzătoare. Dacă centrala voastră merge degeaba în loc să vă încălzească casa, e semn clar că aruncăm bani pe fereastră. Așadar am un sfat simplu, dar care poate schimba jocul: setarea optimă a temperaturii. Majoritatea au centrale reglate la 70, ba chiar 80 de grade! Sună bine, nu? Dar ce dacă v-aș spune că reglând temperatura la doar 55 de grade, nu numai că veți avea parte de confortul termic dorit, dar veți și economisi o sumă frumoasă de bani? Da, ați auzit bine.
Iar pentru cei dintre voi care priviți acum la panoul de la centrală gândindu-vă "Și acum ce fac?", am vești bune. Am pregătit un ghid clar cu imagini, exemple și un truc de urgență pentru cei fără afișaje digitale. Nu este rocket science, dar este ceva ce fiecare proprietar de centrală termică ar trebui să știe. Acum știu că s-ar putea să fiți sceptici. "Cosmin, dar asta chiar funcționează?" Ei bine dragii mei, nu doar că funcționează, dar este și unul dintre cele mai ușoare lucruri pe care le puteți face pentru a vă reduce cheltuielile fără a sacrifica confortul. Înainte să închei, vreau să vă spun un lucru: nu luați doar cuvântul meu pentru asta. V-am pregătit un video, unul în care merg în detaliu, vă arăt exact ce trebuie făcut, cum și de ce. Este simplu este direct și cel mai important, este eficient. Deci, ce mai așteptați? Haideți să facem primul pas împreună spre un confort termic inteligent și economic. Urmăriți-mă în acest video și să începem să economisim împreună. Este momentul să preluăm controlul facturilor noastre la gaz. Cu căldură (la propriu și la figurat), Cosmin de la Blog de Instalații #centralatermica #blogdeinstalatii ♬ sunet original- Blog de Instalatii

Cel de-al doilea sfat eficient este setarea centralei la temperatura corectă. Astfel, centrala va consuma cât mai puțin, la eficiență maximă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Silviu Prigoană a fost înmormântat azi. Mesajul transmis de familia acestuia- antena3.ro

Citeste si: De ce a murit Silviu Prigoană. Cauza decesului a fost sabilită de legiști- wowbiz.ro

Fiind o centrală în condensare, temperatura la căldură nu va depăși 55 de grade Celsius. Dacă depășește 55 de grade nu va mai fi eficientă, nu mai face condensarea eficient. Atunci o vom lăsa la 48 de grade temperatura apei calde , a detaliat un român într-un video pe TikTok.

@fixer_instal ..factura mai mică la gaz gaze #gaze #gaz #factura #reglez #temperatura #caldura #instalatortimisoara #instalator #economie #termostat ♬ You Broke Me First (Remix)- Angga Sky

Citește și: Când ninge în 2024 în București. Cum arată prognoza meteo emisă de ANM pentru această iarnă

Ce să faci ca să nu-ți explodeze factura la gaz iarna asta.

[Sursa foto: Shutterstock]

Alte sfaturi utile pentru ca factura de la gaz să nu explodeze

Pentru a optimiza consumul centralei termine, poți apela la mai multe trucuri. De exemplu, trebuie să ai în vedere faptul că nu pierzi căldură, pentru a nu fi nevoit să lași centrala să funcționeze în plus. Un alt sfat, este de a izola termic locuința, pentru că în astfel de imobile, căldura se păstrează pentru o perioadă mai îndelungată.

Un truc util este cel de a seta temperatura cu un grad mai puțin. Chiar dacă diferența este aproape insesizabilă, la finalul lunii se va simți în portofel, potrivit informațiilor transmise de gandul.ro.

Citeste si: Cum s-a desfășurat, mai exact, divorțul dintre Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu? Ce a declarat vedeta TV, la o zi de la pierderea fostului soț: "Divorțul, din păcate, s-a desfăcut din vina lui!"- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Sfântul Andrei și de ce este numit APOSTOLUL românilor- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum slăbești 5 kg în 3 zile cu cartofi fierți și iaurt. Rețeta virală pe TikTok- antena3.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si