Pensii majorate în septembrie 2024. Procesul de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat, a anunţat joi ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu.

Citește și: Pensii mai mari din septembrie 2024, prin schimbarea nivelului de impozitare. Anunțul făcut de șeful Guvernului

Potrivit oficialului de la Guvern, prin finalizarea acestui proces recalcularea pensiilor se va putea face rapid, datele fiind deja în sistem.

Conform unei postări pe pagina de Facebook a ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Oprescu spune că "procesul de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat".

Ministrul Muncii: "Și-au făcut bine treaba"

Ministrul a făcut o serie de vizite inopinate la Casa Judeţeană de Pensii şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă din judeţul Suceava.

La Casa Judeţeană de Pensii, ministrul Simona Bucura-Oprescu a discutat cu pensionarii prezenţi în instituţie despre noua lege a pensiilor, a observat fluxurile operaţionale şi condiţiile în care angajaţii instituţiei îşi desfăşoară activitatea, precum şi stadiul digitizării dosarelor de pensionare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

La Inspecţia Muncii, ministrul a discutat cu specialiştii pe probleme de securitate şi sănătate în muncă şi au fost trecute în revistă resursele necesare pentru buna desfăşurare a activităţii în beneficiul angajatorilor şi salariaţii acestora.

Dosarele de pensii, în fază de recalculare

Dosarele de pensii, în fază de recalculare

[Sursa foto: Facebook]

Ministrul Muncii a anunţat, la Suceava, și un proiect de dotare cu vehicule noi pentru inspectoratele teritoriale.

"M-am bucurat să văd la Casa de Pensii că procesul de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat, astfel încât recalcularea pensiilor se va putea face rapid, datele fiind deja în sistem. Procentul de digitizare la Suceava este printre cele mai mari din ţară, de 99,2%, ceea ce înseamnă că angajaţii de aici şi-au făcut bine treaba",

a declarat Simona Bucura Oprescu.

Potrivit ministrului, fluxul de primire a cetăţenilor este gestionat electronic pentru a nu avea cozi, "lucru pe care mi-l doresc să se întâmple în toate Casele Judeţene de Pensii".

Simona Oprescu a precizat că întărirea rolului Inspecţiei Muncii şi a inspectorilor de muncă este o prioritate pentru MMSS şi înseamnă atât o bună pregătire a resursei umane, cât şi alocarea resurselor necesare.

"Nu în ultimul rând, am vorbit şi despre obiective, dar mai ales despre modul în care se poate îmbunătăţi concret activitatea în fiecare domeniu în parte şi ce putem face împreună în acest sens", a mai spus Simona Bucura-Oprescu.   

Ministrul Muncii, în vizită de lucru la Suceava. Anunț despre dosare de pensii

Ministrul Muncii, în vizită de lucru la Suceava. Anunț despre dosare de pensii

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si