Nu doar că este o activitate foarte relaxantă, care te face să te simți cu adevărat conectat cu tot ce e în jurul tău, dar și satisfacțiile sunt pe măsură. Cei dragi, ca și tine, vor consuma verdețuri și legume proaspete, sănătoase, și delicioase. Evident este nevoie de efort și atenție, dar nu este nimic de speriat, sigur te poți descurca foarte bine. În plus, avem pentru tine și câteva recomandări care sigur îți vor fi de mare ajutor, mai ales dacă ești începător în domeniu.

Concepe un plan de grădinărit

Nu contează că ai la dispoziție un spațiu generos sau poate unul prea mic, important este să gândești bine lucrurile înainte de a începe să treci la treabă. Prin urmare, este important să iei în calcul cum vrei să arate grădina și dacă ceea ce ai tu în minte poate fi realizabil. Dacă nu, este timpul să regândești totul. Și nu uita, trebuie să te decizi clar care sunt verdețurile sau legumele care vrei să le cultivi, deoarece fiecare dintre ele are nevoie de anumite condiții pentru a se dezvolta armonios. Prin urmare, este indicat să alegi acele combinații de legume și verdețuri care se potrivesc, după cum spun specialiștii. Apelează la ajutorul lor pentru a afla mai multe despre acest detaliu, unul care are o mare importanță în a reuși în demersul tău.

Citește și: Marile lacuri rămân fără apă în toată lumea, iar savanții au găsit o explicație șocantă

Grădină în aer liber sau solar?

Este prima decizie pe care trebuie să o iei, iar fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele ei. Cert este că solarul îți permite să te bucuri nu doar mai devreme de roadele muncii tale, ci și pe o durată mai mare de timp.

Dacă ai optat pentru el, reține că ai nevoie și de folie de acoperire pentru solar si sere- Regalfermierul, pentru că îți dorești doar ce e mai bun și de calitate, la prețuri nu atât de mari încât să îți dea peste cap bugetul.

Pregătește solul

Pentru ca roadele tale să fie cele așteptate de tine, nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării. Așa că pregătește bine solul, vezi tot ce trebuie să faci pentru ca acesta să fie unul potrivit și hrănitor pentru verdețurile și legumele pe care intenționezi să le plantezi aici. Din nou, fiind începător, revenim cu recomandarea să ceri sfatul celor care au mai multă experiență decât tine.

Citește și: VIDEO- Românii au prins gustul mâncării italienești, iar restaurantele s-au adaptat

Locul de semănare potrivit

Fiecare plantă are nevoie de un loc de semănare potrivit, și de aceea trebuie să te decizi care este acesta. Pentru a te ajuta, îți spunem că fiecare soi are caracteristicile sale, așa că puțină muncă de documentare nu strică înainte.

Instrumente de grădinărit potrivite

Nu puteam să vorbim despre recomandări pentru cei începători în ale grădinăritului și să nu amintim cât de importante sunt ustensilele potrivite în acest sens.

Sapa sau mănușile sunt esențiale, dar mai sunt și multe altele, iar din magazinele de specialitate sau chiar de pe internet afli multe informații esențiale.

Variază periodic culturile

Da, știm și noi prea bine că este destul de tentant ca în fiecare an să cultivi aceleași legume și verdețuri, dar nu este ceva ce îți recomandăm. Dacă vei proceda așa vei face ca recoltele tale să nu mai fie atât de bogate, plantele nu vor mai fi atât de rezistente la anumite afecțiuni sau unii dăunători, se consumă nutrienții din sol și multe alte neplăceri. De aceea, sfatul nostru este să variezi periodic culturile, și totul va fi perfect.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Cel mai mic oraș din România: Are doar 1.372 de locuitori, însă arată splendid

Nu uita de fertilizarea solului

Da, știm, probabil ți-ai făcut bine temele și ai pregătit bine pământul, ai instalat și un sistem de irigare prin picurare – cel mai bun, dar nu uita că mai este nevoie de ceva. Exact, fertilizarea solului. Fie că vorbim despre verdețiri sau legume, acestea au nevoie de îngrășământ pentru a se dezvolta așa cum trebuie, să crească armonios și să îți ofere roadele dorite de tine. Caută să afli mai multe informații de la cei care știu exact ce înseamnă asta, și apoi pune în practică. Sigur vei simți diferențele dacă procedezi așa.

Irigarea corectă

Nu doar de soare, fertilizatori și îngrijire regulată au nevoie plantele tale, ci și de apă. Chiar dacă ești conștient că este nevoie și de o irigare a acestora, ca începător este destul de probabil să nu o faci așa cum trebuie. Fiecare plantă din grădina ta de legume are nevoie de o anumită cantitate, așa că ține cont de asta. Nici udarea în exces a plantelor nu este o idee mai bună pentru că în acest fel favorizezi apariția unor afecțiuni, putrezirea rădăcinilor și, în final se ajunge chiar la moartea legumelor tale.

De asemenea, momentul zilei în care alegi să uzi culturile este extrem de important. Specialiștii în domeniu sunt de părere că această activitate trebuie efectuată fie dimineața cat mai devreme sau seara, după lăsarea soarelui, mai ales dacă vorbim de zilele fierbinți ale verii. În caz contrar, plantele sau legumele se vor arde.

Scapă de dăunători

Nu contează ce plante ai ales să cultivi în solar sau grădina de legume, este un risc foarte ridicat să fie afectate de anumiți dăunători sau să apare anumite afecțiuni. Pentru a ști exact cum trebuie să acționezi în aceste cazuri, află informații despre mai comuni dăunători ai legumelor și metodele de combatere ale acestora.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Respectă aceste recomandări și vei putea să te bucuri de roade bogate și îmbelșugate!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si