Guvernul Nicolae Ciucă a aprobat joi Ordonanţa de Urgenţă privind susţinerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină şi motorină, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, într-un briefing de presă.

Citeste si: VIDEO- Tot mai mulți șoferi își montează instalații de gaz pe mașină, din cauza prețului ridicat la carburant

Noua lege va intra în vigoare în noaptea de joi spre vineri, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu, care a precizat însă că benzinăriile vor avea probabil nevoie de un "scurt timp" pentru acomodarea din

punct de vedere fiscal la noua legislație.

Când găsim benzină și motorină mai ieftină la pompă 

Șoferii care vor să fie siguri că alimentează cu carburanți mai ieftini trebuie să se asigure temeinic înainte de a pune benzină sau motorină în rezervor. Motivul? Comercianții nu sunt obligați să aplice reducerile de preț.

”Mă aştept ca în perioada imediat următoare să văd în piaţă companii care aplică această ordonanţă. Să le lăsăm un termen scurt, în aşa fel încât sistemele fiscale să poată fie actualizate li să poată să reflecte aceste modificări”, a precizat ministrul Virgil Popescu, potrivit News.ro.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ministrul Energiei a explicat că Ordonanţa guvernamentală oferă un cadru legislativ şi o conformare voluntară, nu este ceva obligatoriu. 

Citeste si: Răsturnare de situație în cazul ordonanței de urgență privind prețul carburanților

”Eu, din ceea ce cunosc în piaţă în momentul de faţă, sunt convins că majoritatea lanţurilor de benzinării, dacă nu chiar toate, vor aplica această Ordonanţă şi românii vor beneficia la toate brandurile de la staţiile de benzină de aceste reduceri”, a mai spus ministrul Popescu.

Care este "șmecheria" din noua Ordonanță de urgență

Șoferii trebuie să știe că reducerile de preț sunt lăsate la mâna comercianților și nu este sigur că aceștia vor găsi atractivă implementarea noului sistem.

Virgil Popescu a arătat că Ordonanţa prevede reducerea cu 50 de bani a preţului la carburanţi în felul următor: 25 de bani vor fi suportaţi de bugetul de stat şi 25 de bani va fi o reducere voluntară.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cu alte cuvinte, lanţurile de benzinării vor aplica voluntar cedarea a 25 de bani din preț în cazul în care doresc să ia şi reducerea de 25 de bani de la buget.

virgil popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: "Să le lăsăm un termen scurt benzinăriilor, în aşa fel încât sistemele fiscale să poată fie actualizate li să poată să reflecte aceste modificări”

[Sursa foto: Facebook]

Lanțurile de benzinării, amenințate cu sancțiuni

Purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat despre această Ordonanţă că, ”în situaţia în care vor exista creşteri nejustificate a preţurilor la carburanţi, în perioada de aplicare a prevederilor acestei ordonanţe, acestea vor fi încadrate în categoria de acţiuni speculative”. 

”Vor fi sancţionate potrivit Ordonoanţei de urgenţă 84/2022 privind combaterea acţiunilor speculative”, a arătat Dan Cărbunaru, precizând că această ordonanţă privind preţurile speculative se va aplica şi preţurilor la carburanţi. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si