Rețeta arabă de succes a orezului basmatic. Orezul basmatic este cunoscut în rândul gospodinelor drept un aliment ușor de preparat. Basmati este un orez aromat, cu bob lung, subțire, cu miros de nuci, având aromă delicată și textură ușoară luminoasă care devine pufos atunci când este gătit. Se potrivește foarte bine cu preparate din bucătăria indiană și thailandeză.

Rețeta arabă de succes a orezului basmatic. Tipurile de orez sunt clasificate după dimensiunea boabelor – lung (preferat de bucătăria indiană și chinezească), mediu şi scurt (ambele preferate de bucătăria europeană) – şi după textură,

de la pufos, la cremos şi lipicios. Culoarea variază de la brun la alb şi roşu. Forma, dimensiunea, textura şi alte caracteristici ale diferitelor varietăţi afectează modul în care orezul este folosit în reţete; pentru ce tipuri de mâncare este potrivit şi în ce fel este gătit. Fiecare bucătărie naţională preferă anumite varietăţi de orez: Arborio; Japanese Sushi; Jasmine; Bhutan; Forbidden; Basmati.

Rețeta arabă de succes a orezului basmatic

Rețeta arabă de succes a orezului basmatic. Ca să ai parte de un orez basmatic de succes cu bobul pufos și nelipicios trebuie să urmezi câțiva pași esențiali. Ingredientele sunt: un pahar de orez și unul de fidea, două pahare de apă de aceeași dimensiune și 50 g de unt.

Citeste si: Orez cu lapte. Desertul din copilărie

Rețeta arabă de succes a orezului basmatic. Află cum trebuie să gătești orezul pentru a avea un bob pufos și nelipicios

Rețeta arabă de succes a orezului basmatic. Primul pas este cel în care puneți orezul într-un castron, iar apoi puneți paharele de apă peste și îl lăsați acoperit, aproximativ 25-30 de minute.

Rețeta arabă de succes a orezului basmatic. După 25 de minute urmează clătirea orezului în mai multe ape. După multă apă rece, avem un orez bun de gătit.

Rețeta arabă de succes a orezului basmatic.

Prăjim fideaua cu untul până primește o culoare maroniu deschis, iar în continuu amestecați. Apoi punem orezul peste fidea și adaugăm cele două pahare de apă, iar pentru că avem și fidea punem și o jumătate de pahar de apă. Adaugăm și sare și lăsăm la foc mare, până fierbe, mai exact până la primul clocot.

Citeste si: 5 moduri inedite de a prepara cașcavalul în rețete delicioase

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Rețeta arabă de succes a orezului basmatic

Rețeta arabă de succes a orezului basmatic. Următorul pes este acela de a seta focul la flacără mică timp de zece minute, întoarcem orezul și apoi îl acoperim.

Rețeta arabă de succes a orezului basmatic. Orezul prăjit este gata. Un orez delicios bob cu bob. Apoi poate fi servit alături de orice friptură, salată sau musaca.

Rețeta arabă de succes a orezului basmatic. Orezul basmati este cultivat de peste 1000 de ani, în Himalaya, iar India, unde este un aliment de bază, şi Pakistanul, sunt cei mai mari producători şi exportatori ai orezului basmati. Cu toate acestea, în regiunea Punjab se cultivă adevăratul orez basmati, care există în două variante: alb şi brun.

Citeste si: Aripioare picante și rumenite la cuptor. Rețeta perfectă pentru o masă copioasă

Rețeta arabă de succes a orezului basmatic. În medicina ayurvedică, termenul basmati semnifică curat, iar acest orez este apreciat pentru proprietățile sale curative atât în plan fizic, cât şi spiritual. Orezul basmati este unul dintre cele mai îndrăgite soiuri de orez. De ce? Este un orez cu bob lung şi aromă delicată, cu un gust ce se asociază gustului de nucă. În hindusă, bas înseamnă „aromă” și mati înseamnă „plin de”, deci basmati – „plin de aromă”.

Rețeta arabă de succes a orezului basmatic

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Rețeta arabă de succes a orezului basmatic. Cu boabele sale foarte lungi şi subţiri, basmati este adesea numit „regele” orezului, pentru excelentele calităţi şi gustul deosebit. Este cultivat doar în nordul Indiei şi în Pakistan, şi nici un alt tip de orez nu poate fi etichetat ca basmati. Se comercializează de asemenea şi sub formă integrală, când este mai uşor şi se găteşte mai rapid decât alte tipuri de orez brun.

Citeste si: Dieta mov te ajută să slăbești și îți protejează inima. Regula de aur a acestei diete!

Rețeta arabă de succes a orezului basmatic. Orezul basmati trebuie spălat înainte de a fi gătit, pentru a îndepărta pudra de amidon lăsată după procesare, așa că înainte de preparare, trebuie fiert în 2-3 ape, apoi lăsat la înmuiat jumătate de oră. Spre deosebire de alte tipuri de orez, orezul basmati îşi dublează cantitatea după fierbere, nu este lipicios şi se digeră uşor, scrie goveggie.ro.

Rețeta arabă de succes a orezului basmatic. Valori nutriționale pentru 100 de grame de orez basmati fiert:

 

  • 120 calorii;
  • 0,38 gr grăsimi;
  • 3,52 gr proteine;
  • 25,08 gr carbohidrați;
  • 1 gr fibre;
  • vitamina B1 și fier.

 

Rețeta arabă de succes a orezului basmatic. E valoros datorită indicelui glicemic redus şi poate fi consumat de persoanele diabetice, deoarece nu creşte nivelul zahărului din sânge, faţă de alte cereale şi produse preparate din făină albă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si