Orez cu lapte. Desertul din copilărie
Orez cu lapte. Acest desert delicios este perfect pentru zilele friguroase de iarnă, pentru a ne îndulci ziua.
Orez cu lapte. Gustul copilăriei se află într-o rețetă banală dar căruia nu toată lumea îi cunoaște secretele. Pentru a face acest desert tare îndrăgit în special de cei mici, se recomandă folosirea unui orez cu bob rotund. Iată care sunt ingredientele de careaveți nevoie pentru a avea o consistență cremoasă, aromată.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- orez (un pahar de 300 ml)
- zahăr (după gust)
- unt (50 g)
- 2 ouă
- esență de vanilie
- sare (jumătate de linguriță)
Într-un ceaun sau oala teflonata turnati un pahar de apa, cand incepe sa fiarba turnati orezul spalat bine in 2 ape. Lasati sa fiarba la foc mic. Trebuie sa fiarba pana orezul absoarbe toata apa, devine putin cleios dar aveti grija sa nu fie uscat. Doar sa se umfle bine in apa. Acum turnati laptele, amestecati bine cu o lingura sau tel sa nu fie cocoloase de orez in lapte.
Lasati focul mare pana incepe sa fiarba, apoi faceti focul mic, sa fiarba incet pana se ingroasa compozitia. Amestecati periodic si nu lasati nesupravegheata oala pe foc, are sanse sa mai fuga laptele si sa faca spuma. Cand orezul se ingroasa, compozitia devine cremoasa, incepem sa adaugam celelalte ingrediente- mai intai sarea, zaharul si esenta de vanilie. Amestecati bine. Apoi untul, amestecati din nou. Bateti ouale bine cu o furculita. Turnati incet ouale in lapte, amestecand continuu cu lingura. Este importat să amestecați continuu să nu se transforme în omletă.Orez cu lapte. Veti observa ca orezul isi schimba putin consistenta, se face parca mai exemplar, mai frumos, mai cremos dupa ce adaugam ouale- va avea si o culoare foarte frumoasa si apetisanta.
Orez cu lapte. Dupa ce turnati ouale, mai lasati putin- 5-10 minute- compozitia pe foc mic. Dar si aici sunt variatii. Se serveste fierbinte sau cald. Puteți adăuga dulceața preferată sau scorțișoară pentru cel mai delicios orez cu lapte.