Probabil te-ai întrebat care este adevărata rețetă de caltaboș muntenesc și care sunt ingredientele cheie pentru ca acesta să iasă atât de gustos încât să fie piesa de rezistență a prânzului în prima zi de Crăciun. Noi îți sărim în ajutor și venim cu răspunul. Îți garantăm că nu vei fi dezamăgit.

Ingrediente rețetă caltaboș muntenesc 

Pentru o rețetă de caltaboș muntenesc autentică, trebuie să urmăm întotdeauna sfaturile gospodinelor cu experiență

Deși există foarte multe variante ale preparării caltaboșului muntenesc, acestea nu sunt întotdeana cele mai eficiente. Dacă ingredintele sunt puse fără a fi cântărite, sau este adăugat ceva în plus, caltaboșul muntenesc poate căpăta imediat un alt gust.

Potrivit rețeră caltaboș muntenesc, nu trebuie să-ți lipsească nici unul dintre aceste ingrediente: un mat gros de porc, 1 kg carne tocata de porc, 100 g slanina, un ficat de porc, 1 picior de porc, 5-6 linguri cu orez, 2 cepe mari, sare si piper dupa gust, cimbru,piper boabe, foi de dafin (1 pachet le veti folosi si la fierbere), 2-3 catei de usturoi.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Care este cea mai bună făină pentru cozonac. Aluatul se va desface în fâşii! Reţetă simplă de Crăciun

Citeste si: Cadouri de Crăciun pentru persoanele dragi: îmbrăcăminte tradițională și o bluză damă de la iiana.ro!

Rețetă caltaboș muntenesc
Rețetă caltaboș muntenesc

Rețetă caltaboș muntenesc. Modalitate de preparare

Matul se spala bine pe ambele parti si se lasa deoparte. Se pune la fiert ficatul de porc impreuna cu foile de dafin, si se fierbe circa 20 de minute, apoi se pune piciorul de porc si se fierbe pana ce carne aincepe usor sa se desfaca de pe os, apoi se scoate si se lasa la scurs intr-o sita.

Se da prin masina de tocat ficatul, carnea desfacuta de pe piciorul de porc, slanina si ceapa, apoi intr-un bol adanc se amesteca carnea tocata, orezul, ingredientele date prin masina de tocat, condimentele, usturoiul pisat si putina apa calda sau zeama in care a fiert piciorul de porc.

Compozitia se amesteca foarte bine si se umple matul de porc cu aceasta compozitie. Se leaga strans la capat cu o sfoara sau ata alimentara, apoi se pune la fiert o oala cu apa in care in prealabail au fost adaugate foi de dafin si sare dupa gust. Cand apa incepe sa fiarba si da in clocot se introduce si caltabosul si se lasa sa fiarba la foc mic circa 1 ora. In timp ce fierbe se inteapa din loc in loc cu nu ac gros, ca sa nu plesneasca. Dupa ce este suficient de fiert se scoate din oala se pune pe o tava ,se pune deasupra o greutate si se lasa la rece pana a doua zi. Dupa preferinte se poate servi doar fiert sau se poate baga la cuptor o jumatate de ora apoi se poate felia si servi ca aperitiv. Va urăm pofta buna si spor la gătit.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Acest preparat este unul simplu de făcut și foarte potrivit pentru masa de Crăciun, potrivit rețetă caltaboș muntenesc. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si