Reţetă de drob cu ouă fierte: Ce trebuie să faci pentru a nu se fărămiţa?
Reţetă de drob cu ouă fierte. Drobul de miel este tradițional pentru masa de Paște, iar rețeta de mai jos este absolut delicioasă.
Reţetă de drob cu ouă fierte. Secretul celui mai bun drob de miel stă și în cum alegi carnea pentru preparatul tradițional de Paște. Astfel, pentru o rețetă de drob reușită, se folosesc organele de la miel. Atenție la textura organelor și culoarea lor. Mai exact, textura trebuie să fie fermă, ușor alunecoasă, lucioasă și fibroasă, iar culoarea trebuie să fie un roșu sănătos.
500 g organe de miel un prapure de miel
3 linguri ulei
4 ouă fierte tari
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
3 ouă crude o ceapă un căţel usturoi o legătură ceapă verde sare piper
Pentru uns:
3 linguri ulei sau 20 g unt
Vezi întâi cât timp se fierb ouăle, pentru ca ele să iasă perfecte pentru rețeta ta. Se spală, se curăță și se toacă mărunt ceapa şi usturoiul. Se pun la călit în tigaia încinsă cu ulei timp de 3 minute. Se spală organele de miel, se șterg de apă și se pun și ele la călit alături de ceapă și usturoi.
Se lasă 10 minute, apoi se trag de pe foc și se lasă la răcit.
Se toacă organele cât mai mărunt la mașina de tocat, blender sau la cuțit. Se amestecă apoi cu ouăle crude, sare şi piper.Citeste si: Drob din organe de miel cu sau fără prapur: Reţeta tradiţională de Paşte
Se unge o tavă de chec sau de cozonac cu unt sau cu ulei, se îmbracă apoi cu prapurele de miel curățat, spălat și bine uscat.
Se pune în formă peste prapure jumătate din compoziția cu organe, se aşază ouăle fierte în linie, pe mijloc, se acoperă cu restul de compoziție și se nivelează cu o spatulă. Se înfășoară în prapure și se coace 40 de minute sau până s-a copt și s-a rumenit frumos la suprafață.
Citeste si: Ouă umplute: Rețete delicioase de Paşte 2022