Ouăle umplute sunt un aperitiv clasic în meniul de Crăciun, fiind iubite de toată familia datorită gustului savuros și aspectului festiv. Rețeta pe care ți-o propunem pentru masa de Crăciun din 2024 este una rafinată, dar ușor de realizat, care va impresiona invitații prin combinația de arome delicioase.

Rețetă de ouă umplute- Ingrediente necesare

Pentru 6 porții (12 jumătăți de ou):

  • 6 ouă mari
  • 3 linguri de maioneză (preferabil de casă)
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • 1 linguriță de smântână grasă
  • 50 g pate de ton (sau pate de pui/porc, pentru o variantă clasică)
  • Sare și piper, după gust
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie
  • Câteva fire de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • Opțional: boia dulce sau iute, pentru decor
  • Măsline și bucăți de ardei roșu pentru decor

Mod de preparare

Pune ouăle într-o cratiță cu apă rece și un praf de sare. Adu-le la punctul de fierbere și lasă-le să fiarbă timp de 10 minute pentru a obține ouă fierte tari.

După fierbere, transferă ouăle într-un bol cu apă rece pentru a le răci rapid. Acest pas va face mai ușoară decojirea lor.

Decojește ouăle și taie-le în jumătăți pe lungime.

Citește și: VIDEO Masa de Crăciun, la un click distanță. Din ce în ce mai mulți români aleg să comande bucatele de sărbătoare

Scoate cu grijă gălbenușurile și transferă-le într-un bol.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu îl acuză pe Honorius Prigoană că vrea să le ia banii copiilor ei: Îi duce la notar să semneze că îi dau averea- antena3.ro

Citeste si: Descoperirea năucitoare făcută după ce o tânără a folosit toaleta unei benzinării. A fost condamnată la închisoare- stirileprotv.ro

Zdrobește gălbenușurile cu o furculiță până obțineți o pastă fină.

Rețetă ouă umplute

Rețetă ouă umplute

[Sursa foto: PixaBay]

Adaugă maioneza, muștarul, smântâna, pateul de ton, sarea, piperul și zeama de lămâie. Amestecă bine până când compoziția devine omogenă și cremoasă.

Gustă și ajustează condimentele dacă este necesar.

Cu ajutorul unei lingurițe umple albușurile cu compoziția pregătită.

Pentru a le decora, presară puțină boia dulce sau iute peste ouăle umplute, pentru un plus de culoare.

Decorează fiecare jumătate de ou cu o frunză de pătrunjel, o felie subțire de măslin și un triunghi mic de ardei roșu.

Citește și: Programul supermarketurilor de Crăciun 2024 și Anul Nou 2025: În ce zile vor fi închise magazinele Lidl, Kaufland, Penny, Auchan, Mega Image și Carrefour

Sfaturi utile

Dacă dorești să diversifici rețeta, poți înlocui tonul cu somon afumat sau cremă de brânză.

Poți adăuga castraveți murați sau ceapă tocată mărunt pentru un plus de savoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si