In fiecare an de Paste de pe mesele romanilor nu lipseste pasca si carnea de miel. Mai jos va prezentam o reteta de pasca cu branza dulce.

Reteta pasca cu branza dulce si stafide

Pentru aluat ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

300 g faina

60 ml lapte

200 g zahar

2 galbenusuri

200 g unt

25 g drojdie

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

coaja de lamaie si portocala

Pentru umplutura ai nevoie de:

un kilogram branza de vaci

2 linguri smantana

2 linguri faina

4 oua

250 g zahar

200 g stafide

2 pliculete zahar vanilat

coaja de lamaie si de portocala

un praf de sare

Mod de preparare pasca

cu branza dulce si stafide

Intr-un bol se pune faina, se face un gol la mijloc si se adauga ouale, maiaua pregatita din drojdie, lapte si putin zahar si se framanta adaugandu-se toate ingredientele. Se obtine un aluat de cozonac si se lasa sa creasca langa o sursa de caldura.

Separat, in alt bol, se pun: branza de vaci, smantana, zaharul, coaja de lamaie si de portocala, un praf de sare, faina, zaharul vanilat si ouale.

Toate acestea se amesteca cu mixerul iar la sfarsit se adauga stafidele.

Foaia de aluat, dupa ce a crescut, se asaza in tava unsa cu unt. Se formeaza cu mana, pe planseta un sul rasucit de grosimea unui deget si se taie in doua. Cele doua bucati se intind cu sucitorul. Prima foaie se asaza in tava unsa cu unt, se toarna compozitia de branza si apoi se acopera cu cealalta foaie, presandu-se usor sa nu iasa branza.

Se baga in cuptor la o temperatura potrivita, aceeasi de la inceput pana la sfarsit. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit la temperatura camerei cateva ore, se pudreaza cu zahar si se serveste ornata cu frunzulite de menta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si