Rețetă drob de miel. Drobul de miel este un preparat tradițional românesc. Acesta este specific sărbătorilor pascale.

Principalele ingrediente pe care le regăsim în acesta sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, splină, inimă și rinichi), verdețuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel, usturoi, leuștean), ouă (crude și fierte), pâine înmuiată în apă sau lapte. 

Măruntaiele trebuie să fie fierte și amestecate cu celelalte ingrediente și condimente.

Citește și: Rețete delicioase cu carne de miel pe care să le încerci de Paște

Carnea de miel este foarte bogată în potasiu și fier. Aceasta este o opțiune ideală pentru persoanele fără probleme medicale, dar și pentru cele care doresc să câștige masă musculară, pentru sportivii care se recuperează după competiții sau pentru persoanele care au suferit intervenții chirurgicale, fiindcă ajută la refacerea țesuturilor.

Drobul de miel este un preparat foarte apreciat, existând mai multe rețete. Iată ce rețetă vă recomandăm!

Rețetă drob de miel. Ingrediente

Rețetă drob de miel. Cum poate fi făcut cel mai delicios și tradițional drob de Paște

Rețetă drob de miel. Cum poate fi făcut cel mai delicios și tradițional drob de Paște

1 kg măruntaie de miel (ficat, rinichi, plamani, inima) 

prapur de miel

2 ouă crude

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

3-4 oua fierte

1 felie de pâine

Citește și: Drob din organe de miel cu sau fără prapur: Reţeta tradiţională de Paşte

1 lingură smântână

6 fire ceapă verde

1 ceapă uscată de marime medie

2 fire usturoi verde

sare

piper

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

1 lingură untură sau ulei după preferință

Rețetă drob de miel. Mod de preparare

Rețetă drob de miel. Cum poate fi făcut cel mai delicios și tradițional drob de Paște

Rețetă drob de miel. Cum poate fi făcut cel mai delicios și tradițional drob de Paște

În prepararea drobului, primul pas este acela de a spăla organele și prapurul în mai multe ape. Cât timp ne ocupăm de compoziția pentru drob, vom ține prapurul într-un castron cu apă rece și oțet.

Urmează să fierbem organele de miel în apă cu sare. Va trebui să luăm spuma de câte ori este nevoie. Ulterior se scot din vas și se lasă la răcit. 

Organele de miel vor fi trecute prin mașina de tocat carne. Urmează să adăugăm ouăle crude, miez de pâine înmuiată în lapte, sare, un praf de piper, smântână, verdeață din plin, mărar, pătrunjel, ceapă verde, usturoi verde tocat mărunt cu o parte din cozi.

Următorul pas este acela de a unge forma cu untură sau ulei, depinde ce aveți în bucătărie. Urmează să așezați prapurul astfel încât să rămână mult și pe margini pentru a putea fi întors peste umplutură.

Ulterior se pune o parte din umplutură peste prapur în formă. Se așează apoi ouăle fierte, întregi sau jumătăți, apăsând ușor.

Citește și: Rețetă drob de miel pufos: La ce temperatură trebuie copt? Multă lume nu știe și face o mare greșeală


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si