Rețetă drob de miel. Cum poate fi făcut cel mai delicios și tradițional drob de Paște
Rețetă drob de miel. Drobul de miel este preparatul nelipsit de pe mesele românilor în ziua de Paște. Vă prezentăm o rețetă simplă și delicioasă de drob cu care nu veți da greș!
Rețetă drob de miel. Drobul de miel este un preparat tradițional românesc. Acesta este specific sărbătorilor pascale.
Principalele ingrediente pe care le regăsim în acesta sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, splină, inimă și rinichi), verdețuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel, usturoi, leuștean), ouă (crude și fierte), pâine înmuiată în apă sau lapte.
Măruntaiele trebuie să fie fierte și amestecate cu celelalte ingrediente și condimente.
Carnea de miel este foarte bogată în potasiu și fier. Aceasta este o opțiune ideală pentru persoanele fără probleme medicale, dar și pentru cele care doresc să câștige masă musculară, pentru sportivii care se recuperează după competiții sau pentru persoanele care au suferit intervenții chirurgicale, fiindcă ajută la refacerea țesuturilor.
Drobul de miel este un preparat foarte apreciat, existând mai multe rețete. Iată ce rețetă vă recomandăm!
Rețetă drob de miel. Ingrediente
1 kg măruntaie de miel (ficat, rinichi, plamani, inima)
În prepararea drobului, primul pas este acela de a spăla organele și prapurul în mai multe ape. Cât timp ne ocupăm de compoziția pentru drob, vom ține prapurul într-un castron cu apă rece și oțet.
Urmează să fierbem organele de miel în apă cu sare. Va trebui să luăm spuma de câte ori este nevoie.
Ulterior se scot din vas și se lasă la răcit.
Organele de miel vor fi trecute prin mașina de tocat carne. Urmează să adăugăm ouăle crude, miez de pâine înmuiată în lapte, sare, un praf de piper, smântână, verdeață din plin, mărar, pătrunjel, ceapă verde, usturoi verde tocat mărunt cu o parte din cozi.
Următorul pas este acela de a unge forma cu untură sau ulei, depinde ce aveți în bucătărie.
Urmează să așezați prapurul astfel încât să rămână mult și pe margini pentru a putea fi întors peste umplutură.
Ulterior se pune o parte din umplutură peste prapur în formă. Se așează apoi ouăle fierte, întregi sau jumătăți, apăsând ușor.