Close sidebar
Close sidebar

Drob de miel. Rețeta veche a lui Radu Anton Roman. Ingredientul secret care îi dă tot gustul!

Drobul de miel este un preparat nelipsit de pe masa de Paşte, iar pentru a vă asigura că va ieşi delicios vă prezentăm reţeta celebrului Radu Anton Roman.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Drob de miel. Ingrediente:

    1 kg măruntaie de miel- ficat, inimă, plămâni, rinichi, splină
    2 cepe
    3 legături de ceapă verde
    150 g unt
    3 legături de usturoi verde
    6 ouă mari (sau numai 2, dacă nu puneţi smântână)
    1 pahar de smântână
    Verdeaţă (mărar, pătrunjel)
    sare, piper
    1 prapur de miel

    Citeste si: Cum se vopsesc ouăle. Greșeala pe care o fac mulți an de an

    Drob de miel. Mod de preparare:

    Se spală prapurul, se lasă în apă rece. Se spală măruntaiele de mai multe ori, se opăresc scurt într-o apă clocotită. Se fierb în apă, cu un praf de sare, 30 minute de la primul clocot, iar după ce s-au răcit se toacă mărunt.

    Citeste si: S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”- kanald.ro

    Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

    Citeste si: După ce orașele le-au fost luate cu asalt de americani, italienii s-au prins că pot cumpăra și ei case de 1 euro: „Am fost orbi”- antena3.ro

    Citeste si: Ouă de Paște. Opt culori pe care le poți obține natural. Cum să vopsești ouă cu sfeclă, foi de ceapă și bicarbonat

    Drob de miel. Ceapa, şi uscată şi verde, usturoiul, verdeaţa se toacă mărunt. Ceapa uscată se pune în unt la prăjit. Când s-a muiat şi s-a străvezit puţin, se adaugă tocătura şi se lasă pe foc încă 5 minute; apoi se ia prăjeala de pe foc, se scurge bine de grăsime şi se răceşte.

    Citeste si: Stufat de miel. Rețeta bunicilor. Cum se prepara în trecut cel mai bun stufat de Paște

    Drob de miel. Ouăle se bat cu sare şi piper. Se amestecă toate, tocătura, ceapa rămasă, ouăle şi smântâna.

    Prapurul se scurge de apă, se întinde şi se umple cu amestecul de mai sus.

    Citeste si: Cozonac de Paște: Adevărul despre cozonacul din supermarket-uri! Mai cumperi?

    Drob de miel. Finalul (în trei variante): Prima: se unge cât mai bine cu unt o tavă adâncă de cozonac, se potriveşte drobul în forma asta şi se pune la cuptor, la foc foarte mic, până se rumeneşte bine (maroniu deschis).

    A doua: se turteşte drobul printr-o clişă făcută din 2 ouă şi 2 linguri de făină şi se pune la prăjit în grăsime încinsă, până se rumeneşte; se mai pune şi în cuptor 15-20 minute, la foc foarte mic, scrie adevarul.ro.

    Citeste si: Baiț miel. E rețetă grecească pentru masa de Paște

    Drob de miel. A treia: tava de cozonac se unge cu unt, se presară din gros cu pesmet; la fel şi drobul; se pune în tavă şi se dă la cuptor

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI