Reteta perfecta pentru duminica seara. Pizza casei. Se prepara cu resturi de prin frigider, dar daca urmezi reteta de blat, iese delicioasa
Ingrediente reteta blat pizza:
aprox. 750 g faina (cam trei sferturi de punga)
un pachetel de drojdie uscata (7g)
400 ml apa calduta (aprox 2 cani)
100 ml ulei (aprox jumatate de cana)
o lingura de zahar
o lingura rasa de sare
Daca tot fac pizza de casa, mie imi place ca uneori blatul acesteia sa fie foarte
pufos si un pic mai gros decat cele din restaurante. In schimb, pentru cei ce prefera un blat de pizza subtire, cantitatile de ingrediente se pot injumatati. Punem faina intr-un vas incapator si facem o gropita in mijlocul fainii in care adaugam drojdia, zaharul si sarea. Deasupra acestora turnam putina apa calduta pentru a le dizolva. Apoi adaugam uleiul, turnam si restul de apa si incorporam treptat faina. Pentru a evita formarea cocoloaselor, trebuie sa avem grija sa turnam apa treptat.
Atunci cand aluatul de pizza incepe sa capete consistenta, incepem sa-l framantam energic cu ajutorul mainii pana va capata elasticitate si nu se va mai lipi de maini. In cazul in care aluatul ni se pare prea moale, putem adauga putina faina. Lasam apoi aluatul de pizza la crescut intr-un loc calduros, acoperind vasul cu un prosop. Dupa aproximativ o jumatate de ora, presaram blatul de lucru cu putina faina si intindem aluatul folosindu-ne de un sucitor pentru a obtine o foaie de marimea tavii cuptorului.
In timp ce aluatul de pizza este la crescut, noi taiem mezelurile, tocam legumele si dam cascavalul pe razatoare. Putem folosi aproape orice pentru "ornarea" pizzei de casa, nu trebuie respectata nicio regula, eu de obicei prepar pizza bazandu-ma pe ceea ce gasesc in frigider, nu fac cumparaturi speciale pentru aceasta. In cazul de fata am folosit:
- 7 felii de salam
- 2 cremwursti de pui
- 4 felii de sunculita taraneasca
- 1 ardei mare
- 1 ceapa medie
- 2 rosii
-
100 g cascaval (o bucatica)
Inainte sa introducem pizza in cuptor, acesta trebuie sa fie bine incins, asa ca e bine sa-l pornim din timp. Ungem tava cu putin ulei (sau punem hartie de copt) si intindem aluatul de pizza cat sa acopere tava. Ungem aluatul cu pasta de tomate si presaram deasupra oregano si busuioc (daca nu avem asa ceva la indemana, nu este nicio problema, putem sari peste aceasta etapa). Apoi aranjam ingredientele cat mai uniform pe blat si lasam pizza de casa la cuptor in jur de o jumatate de ora. Eu reglez temperatura de coacere la 200 grade C. Este indicat sa nu punem pe pizza cascavalul ras inca de la inceput, ci in ultimele 5-10 minute, pentru a nu se usca/rumeni prea tare.

Ingrediente reteta blat pizza:

aproximativ 750 g faina (cam trei sferturi de punga)

un pachetel de drojdie uscata (7g)

400 ml apa calduta  2 cani)

100 ml ulei( jumatate de cana)

o lingura de zahar

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

o lingura rasa de sare

Pentru cei ce prefera un blat de pizza subtire, cantitatile de ingrediente se pot injumatati.

Punem faina intr-un vas incapator si facem o gropita in mijlocul fainii in care adaugam drojdia, zaharul si sarea. Deasupra acestora turnam putina apa calduta pentru a le dizolva.

Apoi adaugam uleiul, turnam si restul de apa si incorporam treptat faina. Pentru a evita formarea cocoloaselor, trebuie sa avem grija sa turnam apa treptat. Atunci cand aluatul de pizza incepe sa capete consistenta, incepem sa-l framantam energic cu ajutorul mainii pana va capata elasticitate si nu se va mai lipi de maini.

In cazul in care aluatul ni se pare prea moale, putem adauga putina faina. Lasam apoi aluatul de pizza la crescut intr-un loc calduros, acoperind vasul cu un prosop.

Dupa aproximativ o jumatate de ora, presaram blatul de lucru cu putina faina si intindem aluatul folosindu-ne de un sucitor pentru a obtine o foaie de marimea tavii cuptorului.In timp ce aluatul de pizza este la crescut, noi taiem mezelurile, tocam legumele si dam cascavalul pe razatoare.

Putem folosi aproape orice pentru "ornarea" pizzei de casa, nu trebuie respectata nicio regula.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Inainte sa introducem pizza in cuptor, acesta trebuie sa fie bine incins, asa ca e bine sa-l pornim din timp.

Ungem tava cu putin ulei (sau punem hartie de copt) si intindem aluatul de pizza cat sa acopere tava. Ungem aluatul cu pasta de tomate si presaram deasupra oregano si busuioc (daca nu avem asa ceva la indemana, nu este nicio problema, putem sari peste aceasta etapa).

Apoi aranjam ingredientele cat mai uniform pe blat si lasam pizza de casa la cuptor in jur de o jumatate de ora, la temperatura de coacere la 200 grade. Este indicat sa nu punem pe pizza cascavalul ras inca de la inceput, ci in ultimele 5-10 minute, pentru a nu se usca/rumeni prea tare.

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si