Close sidebar
Close sidebar

Reteta perfecta pentru duminica seara. Pizza casei. Se prepara cu ce ai prin frigider, dar daca urmezi reteta de blat, iese delicioasa

E duminica seara si nu prea ai chef sa gatesti o cina complexa, care sa iti ia foarte mult timp. Ei bine, e de inteles. O pizza facuta in casa, cu un minimum de efort, ii va multumi pe toti si iti va lasa si tie timp liber. Uite cum se face:


DISTRIBUIE
acest articol

Reteta perfecta pentru duminica seara. Pizza casei. Se prepara cu resturi de prin frigider, dar daca urmezi reteta de blat, iese delicioasa
Ingrediente reteta blat pizza:
aprox. 750 g faina (cam trei sferturi de punga)
un pachetel de drojdie uscata (7g)
400 ml apa calduta (aprox 2 cani)
100 ml ulei (aprox jumatate de cana)
o lingura de zahar
o lingura rasa de sare
Daca tot fac pizza de casa, mie imi place ca uneori blatul acesteia sa fie foarte pufos si un pic mai gros decat cele din restaurante. In schimb, pentru cei ce prefera un blat de pizza subtire, cantitatile de ingrediente se pot injumatati. Punem faina intr-un vas incapator si facem o gropita in mijlocul fainii in care adaugam drojdia, zaharul si sarea. Deasupra acestora turnam putina apa calduta pentru a le dizolva. Apoi adaugam uleiul, turnam si restul de apa si incorporam treptat faina.
Pentru a evita formarea cocoloaselor, trebuie sa avem grija sa turnam apa treptat.
Atunci cand aluatul de pizza incepe sa capete consistenta, incepem sa-l framantam energic cu ajutorul mainii pana va capata elasticitate si nu se va mai lipi de maini. In cazul in care aluatul ni se pare prea moale, putem adauga putina faina. Lasam apoi aluatul de pizza la crescut intr-un loc calduros, acoperind vasul cu un prosop.
Dupa aproximativ o jumatate de ora, presaram blatul de lucru cu putina faina si intindem aluatul folosindu-ne de un sucitor pentru a obtine o foaie de marimea tavii cuptorului.
In timp ce aluatul de pizza este la crescut, noi taiem mezelurile, tocam legumele si dam cascavalul pe razatoare. Putem folosi aproape orice pentru "ornarea" pizzei de casa, nu trebuie respectata nicio regula, eu de obicei prepar pizza bazandu-ma pe ceea ce gasesc in frigider, nu fac cumparaturi speciale pentru aceasta.
In cazul de fata am folosit:
- 7 felii de salam
- 2 cremwursti de pui
- 4 felii de sunculita taraneasca
- 1 ardei mare
- 1 ceapa medie
- 2 rosii
- 100 g cascaval (o bucatica)
Inainte sa introducem pizza in cuptor, acesta trebuie sa fie bine incins, asa ca e bine sa-l pornim din timp.
Ungem tava cu putin ulei (sau punem hartie de copt) si intindem aluatul de pizza cat sa acopere tava. Ungem aluatul cu pasta de tomate si presaram deasupra oregano si busuioc (daca nu avem asa ceva la indemana, nu este nicio problema, putem sari peste aceasta etapa). Apoi aranjam ingredientele cat mai uniform pe blat si lasam pizza de casa la cuptor in jur de o jumatate de ora. Eu reglez temperatura de coacere la 200 grade C. Este indicat sa nu punem pe pizza cascavalul ras inca de la inceput, ci in ultimele 5-10 minute, pentru a nu se usca/rumeni prea tare.

Ingrediente reteta blat pizza:

aproximativ 750 g faina (cam trei sferturi de punga)

un pachetel de drojdie uscata (7g)

400 ml apa calduta  2 cani)

100 ml ulei( jumatate de cana)

o lingura de zahar

Citeste si: S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi- antena3.ro

o lingura rasa de sare

Pentru cei ce prefera un blat de pizza subtire, cantitatile de ingrediente se pot injumatati.

Punem faina intr-un vas incapator si facem o gropita in mijlocul fainii in care adaugam drojdia, zaharul si sarea. Deasupra acestora turnam putina apa calduta pentru a le dizolva.

Apoi adaugam uleiul, turnam si restul de apa si incorporam treptat faina. Pentru a evita formarea cocoloaselor, trebuie sa avem grija sa turnam apa treptat. Atunci cand aluatul de pizza incepe sa capete consistenta, incepem sa-l framantam energic cu ajutorul mainii pana va capata elasticitate si nu se va mai lipi de maini.

In cazul in care aluatul ni se pare prea moale, putem adauga putina faina. Lasam apoi aluatul de pizza la crescut intr-un loc calduros, acoperind vasul cu un prosop.

Dupa aproximativ o jumatate de ora, presaram blatul de lucru cu putina faina si intindem aluatul folosindu-ne de un sucitor pentru a obtine o foaie de marimea tavii cuptorului.In timp ce aluatul de pizza este la crescut, noi taiem mezelurile, tocam legumele si dam cascavalul pe razatoare.

Putem folosi aproape orice pentru "ornarea" pizzei de casa, nu trebuie respectata nicio regula.

Citeste si: Românii cu pensii între 1.300 şi 3.000 de lei urmează să primească bani în plus! Află care este motivul- kfetele.ro

Citeste si: Aamir Khan, despre conflictul aprig cu Salman Khan pe platourile de filmare ale filmului „Andaz Apna Apna”- radioimpuls.ro

Citeste si: ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi- antena3.ro

Inainte sa introducem pizza in cuptor, acesta trebuie sa fie bine incins, asa ca e bine sa-l pornim din timp.

Ungem tava cu putin ulei (sau punem hartie de copt) si intindem aluatul de pizza cat sa acopere tava. Ungem aluatul cu pasta de tomate si presaram deasupra oregano si busuioc (daca nu avem asa ceva la indemana, nu este nicio problema, putem sari peste aceasta etapa).

Apoi aranjam ingredientele cat mai uniform pe blat si lasam pizza de casa la cuptor in jur de o jumatate de ora, la temperatura de coacere la 200 grade. Este indicat sa nu punem pe pizza cascavalul ras inca de la inceput, ci in ultimele 5-10 minute, pentru a nu se usca/rumeni prea tare.

 

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI