Close sidebar
Close sidebar

Rezultate alegeri Capitală. Nicuşor Dan: ”Este ziua de naştere a noului Bucureşti”

Candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS pentru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, duminică, după anunţarea rezultatelor exit poll-urilor, că este ”ziua de naştere a noului Bucureşti”.

Razvan Ilie,

Nicusor Dan, victorie spectaculoasă pentru Primăria Capitalei în fața Gabrielei Firea

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Candidatul independent Nicușor Dan, susţinut de PNL și USR PLUS pentru Primăria Capitalei, a reușit să o devanseze pe Gabriela Firea în cursa pentru fotoliul de edil, cel puțin după datele exit-poll-ului de la ora 21.00.

În prima sa declarație după anunțul de la exit-poll-uri, Nicușor Dan a spus că în anul 2020 Primăria Capitalei "nu poate fi condusă în stilul Elena Ceaușescu":   

" Azi e ziua de naștere al noului București. Am încredere că după numărătoarea voturilor voi fi primarul Capitalei. Vă garantez că vom începe construcția, că majoritatea colegilor vor câștiga primăriile de sector. Sunt convins că va exista în consiliu o majoritate. Vreau să le mulțumesc bucureștenilor că ne-au dat încredere în ciuda campaniei murdare împotriva noastră. PNL și USR-PLUS au ascultat dorința bucureștenilor care ne-au spus „scăpați-ne de PSD”, a declarat Nicușor Dan.

Citeste si: EXIT POLL- Rezultate alegeri locale 2020. Gabriela Firea nu recunoaște înfrângerea. Declarații de ultimă oră

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Nicușor Dan le-a mulțumit lui Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș, dar și voluntarilor cu care a făcut împreună campaniile din 2012, 2016 și 2020.

"Sunt mai bucuros pentru bucuria voastră decât pentru propria mea bucurie. Vreau să mulțumesc personalităților publice care au garantat pentru mine și persoanelor care au donat în mod dezinteresat. Îi asigur pe bucureșteni că vom începe schimbarea în bine a administrației publice. Bucureștiul

are oameni muncitori, creativi, care au reușit în mediul privat, academic, cultural. Bucureștiul nu poate decât să reaușească.

Citeste si: Verificarea periodică a alunițelor- cea mai simplă metodă de prevenire a melanomului malign

Îi asigur pe bucureșteni că vom colabora cu ei, cu mediul de afaceri, cu asociațiile profesionale, specialiștii ONG-urile. Trăim într-o lume complexă. Primăria Capitalei nu poate fi condusă în stilul Elena Ceaușescu.

E greu, dar vreau să vă obișnuiți cu ideea că Primăria Capitalei este partenerul vostru", a mai spus Nicușor Dan.

Cine este Nicușor Dan, noul primar al Capitalei

Nicușor Dan, noul primar general al Capitalei susținut de Partidul Național Liberal şi de USR-PLUS, era la a treia încercare de obținere a acestei funcții, după candidaturile din 2012 și 2016.

Candidatul Nicusor Dan are 50 de ani, este matematician de profesie, cu un doctorat la Paris, dar este și un cunoscut activist social.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

În 2008, el a fondat Asociaţia ”Salvaţi Bucureştiul”, după care a blocat în instanţă mai multe proiecte care ar fi afectat clădirile istorice din Bucureşti şi spaţiile verzi.

După anunţarea candidaturii la funcția de primar general, ca independent, în noiembrie 2011, Nicușor Dan a obţinut susţinerea unor personalităţi precum filosoful Andrei Pleşu, istoricul Andrei Pippidi sau politologul Cristian Preda.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI