Close sidebar
Close sidebar

Doliu în lumea fotografiei. Celebrul fotograf globetrotter a murit

Roland Michaud, celebru fotograf globetrotter, care a realizat imagini magnifice din Afganistan înainte de război, a murit luni la Paris, la vârsta de 89 de ani, a anunţat editorul său Nevicata, scrie AFP.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Formând un cuplu inseparabil şi pitoresc cu soţia sa Sabrina, el a plecat în aventură, folosind toate mijloacele de transport pentru a parcurge şi a fotografia lumea timp de aproape 60 de ani: India, China, Etiopia, Afganistan.

Una dintre seriile sale de fotografii a făcut înconjurul lumii: "Omul cu trandafirul", portret magnific al unui bătrân afgan cu chipul plin de riduri adânci, cu un turban albastru deschis, şi care ţine un trandafir în mână.

Doliu în lumea fotografiei. Celebrul fotograf globetrotter a murit

Născut la Clermont-Ferrand (centrul Franţei), Roland Michaud a publicat o serie de reportaje despre Afganistan în anii '60, înainte ca această ţară din Asia centrală să fie marcată de războiul civil după intervenţia sovietică.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

O altă serie de fotografii care l-au făcut celebru este "Caravans to Tartary", despre caravanele de cămile care traversează vasta şi impresionanta regiune muntoasă a Pamirului, peste râuri îngheţate.

Citeste si: Guvernul a aprobat alocarea a 600 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de carantină

Citeste si: CCR a amânat dezbaterea sesizării PNL privind legea pentru aprobarea OUG care vizează amânarea ratelor pentru 17 iunie

Citeste si: Alte patru decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus. Bilanţul a ajuns la 1.123

Când a simţit că starea de sănătate i se degradează, Michaud a insistat să publice cât mai repede "cartea testament", a anunţat France Thibault de la editura Nevicata.

Citeste si: Când vom reveni la normalitate? Anunțul făcut de Nelu Tătaru în urmă cu puțin timp: „La sfârșitul lunii...”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI