Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, a fost sancționat joi pentru legăturile sale cu președintele rus Vladimir Putin, după ce Marea Britanie a decis să penalizeze un grup de oligarhi ruși acuzați că au „sângele poporului ucrainean pe mâini”.

Citeste si: Maryna, o studentă din Germania, s-a întors în Ucraina ca să lupte împotriva rușilor

Considerat drept oligarh pro-Kremlin, Roman Abramovici a fost vizat joi de o înghețare a activelor și o interdicție de călătorie, după ce miniștrii din guvernul britanic au fost supuși unei presiuni crescute pentru

a-i penaliza pe afaceriștii ruși din cauza invaziei în curs de desfășurare în Ucraina.

Ce sancțiuni îl vizează pe Roman Abramovici

Lista actualizată a sancțiunilor, care afectează șapte persoane din elita financiară a Rusiei, spune că Roman Abramovici are o „relație strânsă de zeci de ani” cu Vladimir Putin, lucru negat de proprietarul clubului de fotbal.

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă, mesaj dur după ședința de urgență pe tema prețurilor din benzinării: "Nu voi permite nimănui să profite de această situație" (VIDEO)

„Această asociere a inclus obținerea unui beneficiu financiar sau a altor beneficii materiale de la Putin și de la guvernul Rusiei”, se arată în comunicatul Guvernului britanic, citat de The Guardian.

Citeste si: Armata ucraineană susține că ofensiva Rusiei a încetinit după două săptămâni de război

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Miniștrii din UK au eliberat o licență care autorizează clubul Chelsea să continue să joace meciuri, având în vedere „impactul semnificativ” pe care îl vor avea sancțiunile.

Clubul lui Abramovici, FC Chelsea, nu mai poate încasa bani din vânzări de bilete sau publicitate

Deținătorii de abonamente și cei cu jocuri deja rezervate pot participa în continuare la meciuri, dar nu pot fi vândute bilete noi, iar magazinul de produse al clubului se va închide.

Avioanele și iahturile deținute sau închiriate de Roman Abramovici, care valorează aproximativ 9,4 miliarde de lire sterline, pot fi sechestrate, mai spune documentul oficial cu sancțiunile de azi.

Alți oligarhi, sancționați în Marea Britanie

Oleg Deripaska, un industriaș cu avere de 2 miliarde de lire sterline, care a avut legături strânse cu sistemul politic britanic, a fost și el vizat de noile sancțiuni, la fel ca „mâna dreaptă” a lui Putin, Igor Sechin, care este directorul executiv al companiei petroliere de stat Rosneft.

Secretarul de Externe britanic, Liz Truss, a transmis joi că guvernul din care face parte i-a vizat pe oligarhi pentru a „crește presiunea asupra regimului Putin și a opri fondurile pentru mașina sa de război brutală”.

„Prin legăturile lor strânse cu Putin, ei sunt complici la agresiunea liderului de la Kremlin”, a spus oficialul britanic.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Sângele poporului ucrainean este pe mâinile lor. Ar trebui să-și plece capul de rușine.”

Lista oligarhilor ruși sancționați în UK

Roman Abramovich- proprietarul clubului Chelsea, care deține acțiuni în giganții din industria de oțel Evraz și Norilsk Nickel

Oleg Deripaska- deține acțiuni în En+ Group – o companie uriașă din domeniul energetic și extractiv, cu un portofoliu imobiliar multi-milionar în UK. Averea lui Deripraska depășește 2 miliardde de lire sterline.

Igor Sechin- Directorul executiv al  gigantului Rosneft, compania petrolieră de stat din Rusia- se presupune că are relații apropiate cu Putin.

Andrei Kostin- președintele VTB bank, a doua bancă din Rusia. 
Alexei Miller-  Directorul executiv al Gazprom.
Nikolai Tokarev- președintele companiei ruse de transport de gaze Transneft.
Dmitri Lebedev-  preșdintele board-ului de directori al băncii Rossiya


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si