Echipa națională a României a câștigat, sâmbătă, finala Campionatului Mondial de Minifotbal de la Ras al Khaimah (Emiratele Arabe Unite) la loviturile de departajare. Rezultatul final a fost 14-13 împotriva Kazahstanului.

România a devenit campioană la minifotbal

Românii au câștigat sâmbătă primul și singurul trofeu major care lipsea din vitrina naționalei.

Citește și: Prețurile la sălile de fitness vor crește cu până la 17% de la 1 ianuarie: ”Poți să faci sport în parc, în București poți alerga senzațional în Parcul Carol”

Jucătorii in Kazahstan au deschis scorul în finalul primei reprize, la prima lor fază periculoasă, prin autogolul lui Ungur. În urma primei reprize foarte bune, România a cedat inițiativa în a doua parte. Tarzhanov a modificat scorul la 2-0 în minutul 37.

Finalul Campionatului Mondial a fost unul pe cinste. Balog a transformat lovitura de pedeapsă acordată de VAR în minutul 49, iar în următoarele minute românii au dat lovitura prin același jucător care a trimis meciul în prelungiri.

Țara noastră a fost mai periculoasă în cele două reprize a câte 5 minute, iar câștigătoarea s-a decis după executarea loviturilor de la 7 metri.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Scorul final a fost de 14-13 pentru naționala României pregătită de Virgil Bejenaru, care l-a avut în teren pe fostul internațional Alexandru Bourceanu.

Echipa națională de minifotbal a țării noastre este cea mai titrată națională din istoria minifotbalului european, având 6 titluri continentale (2010-2015) și două medalii de argint.

România a cucerit două medalii de bronz la Campionatul Mondial (SUA 2015 și Australia 2019), potrivit Hotnews.

Citește și: Mircea Lucescu și-a dat demisia de la Dinamo Kiev și se retrage definitiv din fotbal: ”Mi-ar fi plăcut să o închei altfel, dar totul se termină- o carieră fotbalistică, dragostea și viața”

​Rezultatele României la Campionatul Mondial de Minifotbal 2023

Grupe: 10-1 vs Sudan, 3-2 vs Spania, 0-0 vs SUA

Optimi: 7-0 vs Thailanda

Sferturi: 2-0 vs Emiratele Arabe Unite

Semifinale: 3-0 vs Ungaria.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si