Fructele exotice, de pilda, au inceput sa prinda radacini in pamant romanesc. Papaya, arborii de cafea sau bananele sunt cateva dintre culturile dezvoltate cu succes.

Iata cum arata "ananasul saracului", un fruct exotic care la gust pare un amestec intre banana si ananas.

Citeste si: Lia Ogluta Vasilescu e FOC ȘI PARĂ pe Poliția Română! Ce le reproșează după ce i-au reținut carnetul soțului ei!

Aici avem papaya sau "fructul ingerilor", cultivat de obicei in tarile tropicale si experimentat pentru prima oara in Romania.

Nu suntem intr-o tara tropicala, ci in sera automatizata a Universitatii de Stiinte Agronomice din Bucuresti. Intalnim aici mai multe plante mediteraneene, printre care arborele de cauciuc, arborele de cafea, papaya, bananierul, portocalul, lamaiul, maslinul si kiwi. Toate aceste plante ii ajuta pe profesori la activitatea de cercetare, iar pe student ii invata sa inteleaga plantele si arbustii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Cum arată Beatrice Olaru după operația estetică pe care și-a făcut-o. Câștigătoarea Exatlon sezonul 2 a recunoscut

Razvan Teodorescu este prorectorul universitatii si spune ca sera automatizata a fost ridicata in urma cu patru ani.

De atunci, studentii incearca sa revolutioneze agricultura de la noi.

A fost dezvoltat, de pilda, un nou soi de kiwi, adaptat conditiilor climatice din Romania. "Vorbim de specii exotice, mediteraneene, pe langa lumina, temperatura e iarasi un factor important! Si umiditatea e un factor important!", explica Razvan Teodorescu, prorector USAMV

Citeste si: Soliștii de muzică populară și Kanal D au venit în sprijinul copiilor cu autism! Vezi cum a fost la spectacolul de la Pitești

Fiecare arbust sau planta necesita un alt tip de ingrijire.
De exemplu, bananele trebuie udate in profunzime, arborele de cauciuc ferit de lumina, iar papaya iubeste caldura extrem de ridicata.

Daca arborele e tinut sub 12 grade, moare.

Pe viitor, cei de la universitate ar vrea sa aduca specii noi.  In plus, se gandesc sa comercializeze fructele exotice romanesti, mai ales ca sunt 100% bio.

Citeste si: Autorulotele, cea mai nouă "fiță" românească în materie de vacanță! Cât costă să închiriezi una și ce beneficii îți aduce!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si