Decizia ANAF vine in conditiile in care consumul de alcool contrafacut este la un nivel ridicat in Romania, cu efecte negative asupra societatii si economiei.

ANAF precizeaza ca, potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Romania este pe primul loc in Europa la consumul de alcool ilicit si cu 42% sub media europeana la consumul de alcool inregistrat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

”Combaterea pietei negre din industria alcoolului, in toate formele ei, este o prioritate pentru ANAF, iar cresterea nivelului de cooperare cu mediul de afaceri este obiectiv strategic care va contribui la succesul actiunilor operationale de control, derulate in prezent, precum si la imbunatatirea cadrului legislativ”, a declarat vicepresedintele ANAF, domnul Florin Tunaru, in cadrul intalnirii.

”Experienta din alte state europene ne-a aratat ca cele mai eficiente metode de combatere a consumului daunator de alcool sunt parteneriatele public-private intre autoritatile publice si industrie si ne-am propus sa realizam aceasta colaborare si in Romania”, a declarat Tudor Furir, presedintele Spirits Romania.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si