Sunt bani care ar fi trebuit sa ne usureze cu mult viata, dar... nu se intampla deloc asa! In timp ce alte tari investesc in proiecte majore de infrastructura pe fonduri europene, noi ne chinuim cu putinii bani alocati din acelasi sac pe care se bat toate domeniile, si anume bugetul national.

Citeste si: Pacientii lui Matteo Politi refuza sa depuna plangere impotriva lui!

Dupa ce scadem contributia Romanie la bugetul Uniunii, descoperim ca ne raman 33 de miliarde de euro. Directionati catre infrastructura, acesti bani ne-ar fi adus un castig urias. E vorba de... timp! Ce inseamna asta?

La un cost de 20 de milioane de euro pe kilometru am fi construit, atentie, 1.650 de kilometri de autostrada. Suficient cat sa legam nordul de sudul tarii si estul de vest. Dar, ce spuneti despre investitii in sanatate?

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Spitalul regional din Cluj are costuri estimate de proiectare, constructie si dotare de 377 de milioane de euro. Rotunjim suma nu la 400, ci la 500 de milioane de euro si situatia tot arata bine.

Citeste si: În România medicii stomatologi fac operații estetice desi nu sunt acreditati! Un reportaj marca Stirile Kanal D iti arata cum banu primeaza sanatatii!

Am fi construit 66 de spitale regionale, mult mai mult decat e nevoie in acest moment. Problema e ca investitiile sunt o himera in tara noastra.

Nu ne putem lauda nici macar cu investitiile de la buget.

Iar oamenii de afaceri care ar putea aduce bani in tara sunt descurajati de schimbarile fiscale mult prea dese.

Uu studiu al transportatorilor arata ca pentru fiecare euro care nu este investit in infrastructura se produc pierderi de 10 euro. O nota de plata decontata de fiecare dintre noi.

Citeste si: Au apărut cotele la pariuri pentru alegerile prezidențiale! Iohannis e favorit, dar se bate și cu... manelistul Dani Mocanu!

O parte din fondurile europene atrase pana acum de Romania sunt pe proiecte intocmite de intreprinzatorii privati. De asemenea, multi bani ajung sub forma de subventii la fermieri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si