Datele Ministerului Agriculturii arata ca romanii arunca peste 10% din alimentele pe care le cumpara, mare parte reprezentand produse de panificatie. Cu cat familia este mai mare, cu atat se arunca mai multa mancare.

in acelasi timp, un copil din doi (46%), cu varsta de pana la 6 ani, in Romania, se afla in risc de saracie si excluziune sociala. Mai mult, un procent de 15% din populatie este obeza, iar o treime supraponderala.

Cei care castiga cei mai multi bani fac si cea mai mare risipa. Datele Ministerului Mediului arata ca, spre deosebire de industrie, populatia genereaza mai multe deseuri alimentare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

In randul persoanelor care muncesc, statistica Eurostat situeaza tara in fruntea clasamentului european din punctul de vedere al saraciei. in ceea ce priveste inegalitatea veniturilor, raportul arata acelasi lucru. in Romania, cei mai bogati 20% dintre cetateni au venituri de 7,2 ori mai mari decat cei mai saraci 20%, in conditiile in care media europeana este de 5,2. Institutul de Statistica din Romania arata intr-un raport ca ponderea cea mai mare a persoanelor in risc de saracie si excluziune sociala se afla in Nord-Estul si Sud-Estul tarii, mai mult decat dubla fata de Bucuresti- Ilfov (zona Capitalei).

Imediat ce se iese din aceasta zona, populatia aflata in aceasta situatie creste de la 20,5% la 43,5%.

In anul 2015, spre exemplu, o persoana a avut, in medie, venituri de circa 224 euro, iar cheltuielile au reprezentat 196 de euro. La nivel de gospodarie, veniturile se ridica la 579 euro, iar cheltuielile la 522 euro. Cea mai mare parte din cheltuieli se duce pe mancare, respectiv 72,4%, iar 19% pe impozite si taxe, restul ramanand pentru alte lucruri precum imbracaminte sau investitii de diferite tipuri.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si