De 1 Decembrie, data in care se marcheaza si Ziua Mondiala SIDA, bolnavii din Romania cer ajutor guvernantilor. In Bucuresti, cei 9.000 de consumatori de droguri injectabile au doar 1.200 de locuri disponibile la tratament, potrivit Click.ro.

Asociatia Romana Anti-SIDA (ARAS) reaminteste oamenilor despre curajul celor care se confrunta cu epidemia: persoane, familii, comunitati, ONG-uri, institutii, guverne.

"Este o zi in care vorbim, cu ratiune si cu emotie, despre impliniri si esecuri, despre dorinte si indiferenta, despre ce am putea face si ce bariere ne impiedica: oameni, regulamente, HG-uri, discriminare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Festivismul si populismul nu sunt potrivite cu aceasta zi. Nu am reuşit inca, in lume si in Romania, sa facem ca solidaritatea sa fie motorul care sa îndepărteze toate barierele din calea unui deziderat simplu: o lume fara SIDA! Ne straduim din rasputeri sa adunăm aliaţi în jurul acestei cauze, oameni si comunitati care cred, ca si noi, ca e posibilă o lume fara SIDA", spune Maria Georgescu, directorul executiv ARAS, intr-un comunicat oficial.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si