„Mă uit ce are nevoie o familie dar mă uit şi la cei apţi legal şi din punct de vedere al sănătăţii să muncească şi nu le mai acord niciun sprijin dacă nu vor să muncească”, a declarat ministrul Muncii despre sprijinul acordat persoanelor care primesc ajutor social, deși sunt apte pentru muncă.

Ce a declarat Marius Budăi

Conform Ministrului Muncii, venitul minim de incluziune este bazat pe trei piloni extrem de importanți:

"Unu, evitarea sărăciei şi scoaterea a cât mai multor oameni din sărăcie şi din risc de sărăcie. Al doilea este direct plasat pe încurajarea ocupării forţei de muncă. Mă uit ce are nevoie o familie, dar mă uit şi la cei apţi legal şi din punct de vedere al sănătăţii să muncească şi nu le mai acord niciun sprijin dacă nu vor să muncească", a spus Marius Budăi.

Citește și: Prețul facturilor va începe să scadă în România. Ce anunț a făcut Mugur Isărescu

Ministrul a adăugat că cel de-al treilea pilon este cel prin care se încearcă prevenirea abandonului şcolar şi nevoia încurajării participării la şcoală.

Citește și: Un profesor celebru de la Yale University propune sinuciderea în masă. Care este motivul șocant

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Acesta a explicat că cei care pot munci şi fac parte din familii care vor să primească venitul minim de incluziune vor fi înscrişi automat în bazele de date ale Agenţiilor de Ocupare a Forţei de Muncă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Cei care refuză locul de muncă nu vor mai primi ajutor de la stat

Cei care refuza locurile de muncă de la AJOFM sau în mod voit nu se califică pentru un loc de muncă nu vor mai primi ajutor social.

Citește și: Ora de vară 2023. Când se schimbă ora în România? Vom dormi mai puțin!

"Pe viitor, o familie care noi înlocuim acel ajutor social cu venitul minim de incluziune, în momentul când i se va aproba dosarul, acea persoană sau acele persoane care sunt apte din punct de vedere legal şi al sănătăţii, de muncă, vor fi înscrise automat la Agenţiile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, vor fi chemate la Agenţiile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, vor fi consiliate acolo, vor fi calificate acolo în vederea ocupării. Refuză acest lucru, înseamnă că nu are nevoie de venitul minim de incluziune", a explicat ministrul.

De asemenea, persoanele care au cu adevărat nevoie de ajutorul statului vor primi bani mai mulți.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: O nouă zi liberă pentru români. În ce zi ar putea primi liber plătit de la angajator?

Potrivit unei postări pe Facebook a deputatului PSD Romeo Lungu, sumele pentru venitul minim de incluzine au crescut astfel:

  • 𝗮𝗷𝘂𝘁𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝘇𝗶𝘂𝗻𝗲- de la 260 lei/adult la 275 lei/adult
  • 𝗮𝗷𝘂𝘁𝗼𝗿 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘃𝗮̂𝗿𝘀𝘁𝗻𝗶𝗰𝗶- de la 300 lei/adult la 400 de lei/adult
  • 𝗮𝗹𝗼𝗰𝗮𝘁̦𝗶a 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗳𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗶 𝗰𝘂 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗶- de la 600 lei/adult la 700 de lei/adult și pentru 𝘃𝗲𝗻𝗶𝘁𝘂𝗹 𝘁𝗼𝘁𝗮𝗹 𝗮𝗹 𝗳𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗲𝗶  de la 400 lei la 500 de lei

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si