Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat luni pe pagina personală de Facebook că experții FMI sunt la București pentru a ajuta Fiscul român în privința conformării fiscale a românilor cu averi mari.

Citeste si: ANAF anunță controale pe Facebook și pe Instagram. Toți cei care fac afaceri pe rețelele sociale vor fi verificați

"Am avut astăzi prima întâlnire cu reprezentanții unei misiuni de asistență tehnică din partea FMI, care are ca obiectiv îmbunătățirea conformării în zona persoanelor fizice cu averi mari", a scris Lucian Heiuș pe pagina sa de

Facebook.

Citeste si: VIDEO- ANAF, controale la influenceri și la modelele OnlyFans


Plan de acțiune pentru verificarea românilor cu averi mari

Potrivit șefului ANAF, cei doi experți ai Fondului Monetar, Graham Whyte (Australia) și Margaret Gavaghan (SUA) își propun ca în urma acestui exercițiu "să elaboreze o serie de recomandări privind dezvoltarea unui plan de acțiune privind creșterea conformării fiscale a persoanelor fizice cu mari averi".

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: ANAF scoate la vânzare mașinile și terenurile Elenei Udrea

Peste 500.000 de români au intrat în vizorul inspectorilor fiscali de la ANAF pentru că ar fi obținut venituri pe care nu le-au declarat și pentru care nu au plătit impozite în ultimii ani.

În luna iulie, 211 persoane au fost controlate de Fisc. Inspectorii au aflat că o persoană din Iași și-ar fi ascuns venituri de aproape 12 milioane de lei.

Citeste si: Ministrul Finanțelor, despre creșterea impozitelor pe locuințe: „Nu va avea efect asupra persoanelor cu venituri mici”

Un alt român, din București, ar fi declarat încasări cu 3,5 milioane de lei mai mici decât în realitate. Iar un contribuabil din Buzău are de dat socoteală la Fisc pentru 3,2 milioane de lei.

Numai din acest prim lot de persoane verificate ar trebui ca la bugetul de stat să ajungă 6 milioane de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si