Close sidebar
Close sidebar

Românii nu se tem de gripă! Mai bine de jumătate din populație nu este vaccinată împotriva virusului

Desi in fiecare saptamana apar noi cazuri de gripa, romanii par sa nu ia boala in serios. Mai mult de jumatate din populatie nu s-a vaccinat niciodata impotriva virusului gripal. Asta desi, in fiecare an, peste o suta de romani mor din cauza acestei boli.

G.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Un studiu realizat recent arata ca aproape 60 la suta dintre romani nu s-au vaccinat niciodata impotriva gripei. Un roman din doi a avut gripa cel putin o data pe an si nici nu a trecut pe la medic.

Citeste si: Data exactă la care vor fi virate tichetele sociale în luna octombrie. Banii intră direct pe carduri- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Două femei care căutau de mâncare au fost ucise de un fermier și date la porci- antena3.ro

Medicii atrag atentia ca vaccinarea este cea mai eficienta metoda de a preveni formele severe ale bolii. Copiii, gravidele, varstnicii si cei cu boli cronice sunt cei mai predispusi la imbolnavire.

Ca sa previna gripa, romanii prefera sa aeriseasca locuinta, zilnic, sa respecte regulile de igiena si sa evite contactul cu persoanele racite.


Iarna trecuta s-au inregistrat 129 de decese din cauza gripei in Romania.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI