Close sidebar
Close sidebar

Românii se pot bucura deja de banii de pe cardurile de alimente

Marius Budăi, Ministrul Muncii a anunțat că de anul viitor, de voucherele pentru alimente se pot bucura și românii cu venituri mai mici sau egale cu 1.700 de lei.

Maria Stiuca,

Românii se pot bucura deja de banii de pe cardurile de alimente

[Sursa foto: Playtech.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cei care sunt beneficiari ai voucherelor de 250 de lei, au primit deja banii pe card. De asemenea, conform Ministrului Muncii, suma veniturilor românilor care primesc ajutorul social va crește de anul viitor de la 1.500 la 1.700 de lei.

Ce se poate cumpăra cu ajutorul cardurilor de alimente?

În principiu, cardurile cu bani pentru alimente sunt destinate produselor precum: făină, zahăr, ulei, lactate, dar, de asemenea, se poate cumpăra și carne. Produsele care nu se pot achiziționa cu cardul de alimente sunt țigările, alcoolul sau produsele de curățenie.

De menționat este faptul că suma de pe card este valabilă doar 12 luni, așa că banii pot fi cheltuiți în decurs de un an, conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citește și: Pensiile mai mari de 4.000 de lei cresc cu 10 procente în plus! Decizie-surpriză de la CCR

Care sunt categoriile beneficiare de cardul de alimente?

La momentul actual, cei care pot beneficia de suma de 250 de lei pentru alimente sunt: pensionarii cu venituri lunare mai mici sau egale cu 1.500 de lei, persoanele cu handicap grav sau mediu, cu venituri lunare mai mici sau egale cu 1.500

de lei, familiile cu cel puțin 2 copii în grijă și cu venituri lunare mai mici sau egale cu 600 de lei pe membru, familiile monoparentale, cu venit lunar mai mic sau egal cu 600 de lei pe membru, familiile cu drept la ajutor social stabilit prin lege și persoanele fără adăpost, în conformitate cu prevederile legale.

Citește și: Se dau bani de la stat pentru români. Cine primește 1.000 de lei în mână de la Guvern

Marius Budăi- despre ajutorul social oferit

Ministrul Muncii a declarat că programul de ajutor social va continua și în 2023, cu ulterioare schimbări în favoarea românilor: „Sunt măsuri de sprijin pe care le-am decis în coaliție, care susține actualul Guvern, inclusiv ridicarea pragului valoric până la care se alocă aceste vouchere de alimente în valoare de 250 de lei, o dată la două luni. Va continua pe tot parcursul anului 2023, începând din luna februarie. Pragul s-a ridicat de la 1.500 la 1.700 de lei. După cum ați văzut și în acest an, am avut măsuri de sprijin până la concurența valorii de 2.000 de lei venituri”.

Citește și: Ce pensie încasează Ion Iliescu. Cuponul de pensie al fostului președinte

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI