George Ploscaru, acuzat ca in data de 30 decembrie 2016 a furat dintr-un showroom din Paris al marcii ”De Grisogono” bijuterii in valoare de peste 5 milioane de euro, are antecedente penale, fiind condamnat anterior pentru fapte similare in Franta, Italia, Germania, Turcia si Ungaria, se arata in documentele procurorilor DIICOT care au obtinut arestarea preventiva a barbatului.

In fata anchetatorilor, George Ploscaru a refuzat sa dea orice declaratie.

Procurorii romani au obtinut probe impotriva romanului in patru zile si totodata au recuperat inelul cu diamente care i-a revenit acestuia in urma furtului.

Conform anchetatorilor, Ploscaru a intrat in tara cu un autoturism, iar apoi a luat avionul de la Timisoara la Bucuresti, unde a incercat sa vanda inelul, negociind cu trei cetateni straini. Acestia i-au oferit 350.000 de euro, insa tranzactia nu s-a finalizat, deoarece barbatul a cerut pentru bijuterie 500.000 de euro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ploscaru a incercat sa lase inelul pe care nu a reusit sa il vanda la un prieten de-al sau, dar acesta si sotia lui au refuzat. Ulterior, bijuteria a ramas la un dezvoltator imobiliar din Bucuresti, care are mai multe apartamente in aceeasi scara de bloc si la care a fost gasit inelul, potrivit procurorilor. Acesta le-a spus anchetatorilor ca Ploscaru ii promisese ca va cumpara de la el un apartament.

Dezvoltatorul imobiliar care le-a predat procurorilor bijuteria a declarat ca Ploscaru i-a spus ca a dat ”lovitura de maestru” si ca ”a facut o bijuterie” fiind ”bagat in afacere de niste romi sarbi sau albanezi”. Barbatul le-a mai declarat anchetatorilor ca Ploscaru, care tinea inelul cu diamante impachetat in hartie, a spus ca acesta valoreaza cateva sute de mii de euro, ca vrea sa il vanda si ca se va intalni cu ”niste jidani” la un hotel din Bucuresti pentru a discuta despre tranzactie.

De asemenea, in locuinta temporara a lui Ploscaru, in Bucuresti, procurorii au gasit, in urma unei perchezitii, o geanta de dama, o pereche de cizme, o pereche de pantofi sport barbatesti si o esarfa, toate purtand marca ”Louis Vuitton”.

George Ploscaru a fost intial retinut de DIICOT- Serviciul Teritorial Ploiesti, pentru constituirea unui grup infractional organizat si furt calificat, iar sambata Tribunalul Prahova a dispus masura arestarii preventive pentru 30 de zile fata de acesta.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si