Close sidebar
Close sidebar

Rugaciunea “Tatal nostru” se modifica! Decizia e luata de biserica chiar pentru Pastele 2018! Ce vers va fi schimbat

Sefii Bisericii au decis ca rugaciunea “Tatal Nostru” sa fie modificata in acest an, mai exact chiar de Paste, pentru ca "e esential sa ne rugam impreuna"

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Modificarea rugaciunii "Tatal Nostru", stabilita in conferinta episcopala elvetiana, a fost programata initial pentru inceputul lui decembrie 2017, insa a fost amanata pentru Pastele 2018, pe ideea ca este “estential sa ne rugam impreuna”.

Papa Francisc a spus ca Biserica Romano-Catolica ar trebui sa adopte o traducere mai aproape de adevar a frazei “Nu ne duce pe noi in ispita” din rugaciunea “Tatal Nostru”.

“Aceasta nu este o traducere buna” – este de parere Papa Francisc, care a amintit faptul ca Biserica Catolica din Franta a decis deja sa foloseasca fraza “Nu ne lasa sa cadem in ispita” si a precizat ca traduceri asemanatoare ar trebui sa fie utilizate de crestinii din lumea intreaga.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Astfel, conform Bisericii, rugaciunea va avea modificat versul “Si nu ne duce pe noi in ispita” cu “Si nu lasa sa intram/sa cadem in ispita ”.

Scriitorul, memorialistul si publicistul Dan Ciachir a explicat, pentru DCNews, ca aceasta problema s-a discutat si la noi. “Este o nuanta, pentru ca nu ne duce Dumnezeu in ispita.

Sunt discutii si asupra versiunii romanesti, pentru ca nu ne poate ispiti Dumnezeu. Ideea este ”nu ne lasa sa ne ducem in ispita”. Nu altereaza cu nimic, ci precizeaza. Si in limba romana sunt ambiguitati, pentru ca e limba veche, care nu se mai foloseste. Este o precizie mai mare asupra acestei rugaciuni capitale, principala rugaciune a crestinilor, predata insusi de Iisus Hristos”, a afirmat Dan Ciachir.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI