​Ungaria va ridica cele mai multe dintre restricțiile anti-coronavirus imediat ce numărul celor vaccinați va atinge 5 milioane, adică în acest weekend, a declarat vineri premierul Viktor Orban, citat de Reuters. Potrivit sursei citate, Ungaria este singura țară din UE care a permis vaccinarea cu seruri anti-COVID din China și Rusia.

Citeste si: Persoanele vaccinate nu mai au nevoie de mască. Anunțul medicilor, primit cu satisfacție

Adio, măști în Ungaria!

Viktor Orban a spus, într-un interviu acordat postului public de radio, că se elimină obligația portului măștilor de protecție în aer liber, iar adunările de până la 500 de persoane ar putea avea loc din nou. De asemenea, vor fi permise evenimentele în spații închise în condițiile în care toți spectatorii sunt vaccinați.

"Aceasta înseamnă că am învins al treilea val al pandemiei", a spus Orban, adăugând că a sosit momentul să spunem "la revedere măștilor de protecție" în locurile publice.

Citeste si: Ungaria sfidează UE și adoptă vaccinul "made in China"

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Ungaria a obținut una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din Uniunea Europeană, aproape 50% din populația sa de 10 milioane primind cel puțin o doză de vaccin.

Până în data de 19 mai, un număr de 4,83 milioane de cetățeni maghiari primiseră cel puțin o doză de vaccin anti-COVID19.

Restricții de trafic de Rusaliile Catolice

Ungaria nu va permite accesul camioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone pe teritoriul ţării în perioada Rusaliilor Catolice, respectiv de sâmbătă, ora 23,00, până luni, ora 23,00 (orele României), a informat, vineri, Poliţia de Frontieră Arad.

Potrivit sursei citate, autorităţile statului vecin au adus la cunoştinţa autorităţilor române faptul că, în perioada aplicării restricţiilor, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, pentru că nu pot circula pe drumurile publice din Ungaria.

Poliţiştii de frontieră români şi ungari vor dispune măsuri comune pentru fluidizarea traficului la ridicarea restricţiilor, conform Agerpres.

Traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si