Bombardamentele de astăzi au fost primele de amploare în aproape două luni. În urma atacurilor rusești, cel puțin 9 persoane au decedat. Zelenski promite „un răspuns corect” din partea Ucrainei și a lumii.

Cel puțin 9 morți în urma atacurilor rusești. Un copil de 2 ani a fost ucis

Ultimele atacuri rusești către Ucraina din această dimineață sunt cele mai recente bombardamente de amploare în aproape două luni.

Rușii au atacat în timp ce Kievul se pregătea de o contraofensivă pentru a încerca să recucerească teritoriul ocupat de Rusia, potrivit jurnalul.ro.

Citește și: Tentativă eșuată de asasinare a lui Vladimir Putin, cu o dronă UJ-22

Ministrul de interne Ihor Klymenko a declarat că bombardamentele au ajuns și în orașul central Uman, unde, cel puțin șapte persoane au fost ucise și 17 rănite, în urma exploziei unei clădiri de apartamente.

Citește și: România a cumpărat 18 drone Bayraktar TB2 în valoare de 321 de milioane de dolari

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Guvernatorul regional Serhiy Lysak a anunțat că, în Dnipro, o rachetă a lovit o casă și a ucis un copil de doi ani și o femeie de 31 de ani, iar alte trei persoane au fost rănite.

Citește și: Uleiul din Ucraina dispare de pe raft

Ucrainenii au doborât 21 din cele 23 de rachete de croazieră lansate de Rusia

Ucrainenii au reușit să doboare 21 din cele 23 de rachete de croazieră lansate de Rusia.

Citește și: VIDEO- Uleiul de floarea-soarelui din Ucraina este pe lista importurilor interzise

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei a transmis un mesaj pe contul său de Telegram cu privire la situația critică: „Această teroare rusă trebuie să se confrunte cu un răspuns corect din partea Ucrainei și a lumii. Și o va face".

Citește și: Vladimir Putin ar avea o sosie. Ce spun reprezentanții Kremlinului despre aceste zvonuri

Nu se cunoaște încă motivul atacurilor rusești, însă, potrivit Reuters, Moscova afirmă că nu vizează în mod deliberat civili, dar atacurile sale aeriene și bombardamentele au ucis zeci de mii de persoane și au devastat orașe și localități din Ucraina, notează Reuters.

Citește și: Scandalul cerealelor din Ucraina


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si