Oficialii Rusiei au anunțat că au înregistrat 737 de morţi din cauza covid-19 în ultimele 24 de ore. Țara a depășit pragul de 700 al bilanţului zilnic. Este un nou record de la începutul pandemiei. Rusia este afectată grav de tulpina indiană (delta) a SARS-Cov-2, relatează AFP.

Citeste si: Care este bilanțul deceselor asociate COVID-19 la nivel global?

Rusia este, în prezent, a cincea cea mai afectată ţară de pandemie în lume.

Rușii depășesc pentru prima oară pragul a 700 de morţi zilnice din cauza covd-19.

Varianta Delta face ravagii în Rusia

În Rusia există 23.378 de îmbolnăviri Covid-19. Este cel mai mare bilanţ zilnic de la jumătatea lui ianuarie, când țara ieșea din al doilea val al epidemiei.

Citeste si: Carantină obligatorie pentru 14 zile: Lista galbenă a fost actualizată!

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Rusia a înregistrat în mod oficial, de la începutul epidemiei, peste 5,6 milioane de contaminări cu noul coronavirus şi 139.316 de morţi din cauza covid-19.

rusia decese coronavirus delta
Coronavirus în Rusia.[Sursa foto: PixaBay]

În ultimele opt zile, decesele au început să crească. Țara este afectată de tulpina Delta și se luptă cu o campanie de vaccinare lentă.

Citeste si: Reacția Rusiei după deturnarea avionului de pasageri în Belarus pentru arestarea unui jurnalist ostil regimului Lukașenko

Până la 650.000 de persoane sunt vaccinate zilnic împotriva covid-19 în Rusia, a anunţat marţi ministrul Sănătătţii Mihail Muraşko, potrivit agenţiei ruse oficiale de presă Tass, scrie Reuters.

Guvernanții nu susțin, însă ideea închiderii frontierelor regiunilor ruseşti, în vederea unei opriri a răspândirii noului coronavirus, a anunţat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Citeste si: Decizie radicală! Te vaccinezi sau îți pierzi locul de muncă? Unde s-a impus această regulă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si