Rusia a anunţat, sâmbătă, că a înregistrat primele cazuri de transmitere a gripei aviare de la păsări la om şi că a informat Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu privire la această “descoperire importantă”, a declarat Anna Popova, care conduce agenţia sanitară rusă Rospotrebnadzor.

Potrivit rt.com, tulpina H5N8 a gripei aviare a fost detectată la şapte angajaţi ai unei ferme de păsări din sudul Rusiei, care a fost focar de gripă aviară în decembrie.

Toți pacienții se simt bine

“Toţi cei şapte se simt bine, au trecut cu simptome uşoare peste boală. Ei sunt bine acum. Chiar şi atunci când erau infectaţi s-au simţit bine, iar boala a trecut destul de repede”, a explicat Popova.

Citeste si: Vaccinul Pfizer-BioNTech poate fi depozitat la temperaturi mai mari, timp de două săptămâni

Cum a fost posibil

Ea a precizat că noua tulpină se poate transmite de la păsări la oameni, reuşind “să treacă de bariera dintre specii”. Totuşi, această tulpină “nu se transmite de la om la om”, a adăugat Popova.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Veste excelentă: Numărul persoanelor vaccinate a depăşit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2

Anna Popova a avertizat însă că există posibilitatea ca şi această barieră poate fi depăşită prin noi mutaţii ale virusului.

Citeste si: Germania contribuie cu încă 1,5 miliarde de euro în lupta mondială anti-COVID-19


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si