Testarea vaccinului lansat de Rusia va fi supervizată de un organism de cercetare din străinătate, au anunţat joi susţinătorii proiectului, potrivit Reuters.

Vaccinul Sputnik V a fost declarat "sigur şi eficace" de către autorităţi şi oameni de ştiinţă din Rusia după două luni de teste la scară redusă pe oameni, teste ale căror rezultate nu au fost publicate până acum, arată sursa citată.

Citeste si: Adevăratul motiv pentru care Nicolae Ceaușescu sărbătorea Ziua Națională pe 23 august

Sputnik V: De ce e privit cu scepticism vaccinul Rusiei

Experţi occidentali s-au arătat însă mai sceptici, avertizând împotriva folosirii sale înainte de parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de testare şi reglementare aprobate la nivel internaţional. Vaccinul este denumit „Sputnik V” ca omagiu adus primului satelit din lume lansat de Uniunea Sovietică.

Citeste si: Decizie de ultimă oră în dosarul lui Liviu Dragnea! Anunţul făcut de Curtea de Apel Bucureşti

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a primit cu prudenţă vestea că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19 şi a semnalat că acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie să urmeze etapele de precalificare şi evaluare stabilite de această organizaţie.

Citeste si: Femeia din Rusia care s-a "întors din morți", după o noapte petrecută la morgă. Ce a pățit după câteva zile, șocant

Vaccinul rusesc nu se numără printre cele şase semnalate săptămâna trecută de OMS ca fiind cele mai avansate în procesul testelor clinice. Dintre aceste şase, trei sunt dezvoltate de laboratoare chineze, două sunt americane (cele ale companiilor Pfizer şi Moderna) şi cel de-al şaselea este dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford.

Citeste si: Metroul din Drumul Taberei, inaugurat în septembrie. Cum arată astăzi stațiile- VIDEO

Citeste si: Metroul din Drumul Taberei, inaugurat în septembrie. Cum arată astăzi stațiile- VIDEO

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si