Rusia a declarat marți că își va evacua personalul diplomatic din Ucraina pentru a le „proteja viața” diplomaților și famiiilor acestora, după ce parlamentarii de la Moscova i-au permis președintelui Vladimir Putin să folosească forța în străinătate.

Citeste si: Donald Trump, entuziasmat de "geniul" militar al lui Vladimir Putin

„Pentru a proteja viețile și siguranța [diplomaților], conducerea rusă a decis să evacueze personalul misiunilor ruse externe în Ucraina, lucru care va fi implementat în viitorul apropiat”, a declarat Ministerul de Externe al Moscovei într-un comunicat citat de The Moscow Times

.

Diplomații ruși de la Kiev ar fi fost amenințați

Ministerul rus de Externe a transmis că diplomații săi au primit amenințări și că ambasada și consulatul de la Kiev s-au aflat sub „atacuri repetate”.

Citeste si: Joe Biden a anunțat primele sancțiuni la adresa Rusiei. ''A început invazia Ucrainei''

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Ucraina s-a cufundat mai adânc în haos”, se spune în comunicatul de la Moscova.

Mai multe ambasade occidentale s-au mutat de la Kiev în orașul Liov, lângă granița cu Polonia, deoarece SUA și aliații săi au acuzat de mai multe săptămâni Rusia că plănuiește un atac asupra Ucrainei.

Citeste si: Uniunea Europeană trimite experți în Ucraina pentru a putea face față atacurilor cibernetice

Anunțul de la Moscova a venit la scurt timp după ce camera superioară a parlamentului rus i-a dat lui Putin permisiunea de a folosi armata rusă în străinătate.

Vladimir Putin a recunoscut luni regiunile Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, deținute de separatiști, ca independente și a semnat acorduri cu acestea, deschizând ușa prezenței militare ruse în Ucraina.

„Rusia este pregătită pentru a finaliza acum o invazie pe scară largă a Ucrainei"

„Invazia Ucrainei a început deja”, a declarat, într-o conferință de presă, premierul australian Scott Morrison.

Citeste si: Ministrul de Externe din Ucraina a vorbit despre planurile în conflictul cu Rusia: „Diplomație și lupta pentru fiecare centimetru din pământul nostru”

„Rusia este pregătită pentru a finaliza acum o invazie pe scară largă a Ucrainei, iar acest lucru este probabil să aibă loc în următoarele 24 de ore”, a completat demnitarul, potrivit CNN.\


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si