Urmărind discursul de luni al lui Vladimir Putin, în care preşedintele rus a recunoscut independenţa a două teritorii separatiste din Ucraina și a anunțat că trimite trupe "pacificatoare", Donald Trump a reacționat: "Am spus 'Este geniu'", a declarat fostul președinte SUA.

Citeste si: Joe Biden a anunțat primele sancțiuni la adresa Rusiei. ''A început invazia Ucrainei''

Într-un interviu din presa americană, Donald Trump a spus că recunoașterea de luni de către președintele rus Vladimir Putin a republicilor populare Donețk și Lugansk din estul Ucrainei a fost „inteligentă” și

„foarte pricepută”, potrivit The Hill.

Donald Trump, laude pentru strategia lui Putin 

„Am intrat ieri și era un ecran de televiziune și am spus: „Acesta este geniu”, a spus Donald Trump. „Putin declară o mare parte a Ucrainei independentă. Oh, e minunat.” „Am spus: „Cât de inteligent este?!” Va intra pentru menținerea păcii”, a adăugat Trump, care a lăudat strategia liderului de la Kremlin.

Citeste si: Putin „mușcă” din harta Ucrainei

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Donald Trump a întreținut în mod regulat legături strânse cu Putin în timpul mandatului său. El a comentat elogios mutarea strategică a Rusiei în Ucraina.

„Aceasta este cea mai puternică forță de pace. Am putea folosi asta la granița noastră de sud. Aceasta este cea mai puternică forță de pace pe care am văzut-o vreodată. Au fost mai multe tancuri ale armatei decât am văzut vreodată. Vor păstra pacea, bine", a comentat Trump ironic.

Donald Trump, critici la adresa lui Biden

Donald Trump a precizat că îl cunoaşte "foarte bine" pe Vladimir Putin și crede că liderul rus "nu ar fi făcut niciodată sub administraţia Trump ceea ce face acum".

Citeste si: Prima lovitură primită de Putin după trimiterea tancurilor în Ucraina. Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a făcut anunțul

Într-un comunicat transmis ulterior, Trump a criticat modul în care succesorul său Joe Biden gestionează dosarul, spunând că "nu a existat absolut niciun motiv pentru ca situaţia care se desfăşoară în prezent în Ucraina să aibă loc".

Donald Trump, care se gândește la posibilitatea de a reveni în cursa pentru Casa Albă, a calificat pe de altă parte ca "slabe" sancţiunile adoptate pentru moment de administraţia Biden.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si