Președintele Vladimir Putin a participat marți la exercițiile militare de amploare care au implicat China și alte câteva țări prietene cu Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Citeste si: Vladimir Putin a aprobat noua doctrină de politică externă bazată pe "Lumea Rusă"

Vladimir Putin s-a întâlnit cu ministrul Apărării Serghei Şoigu şi cu şeful de stat major Valeri Gerasimov la poligonul militar Sergheevski şi ar putea reveni mai târziu la faza finală a exerciţiilor militare, a spus Peskov.

Exercițiile militare, numite Vostok-2022, au început pe 1 septembrie și urmează să aibă loc până pe 7 septembrie pe mai multe terenuri de antrenament din Orientul Îndepărtat al Rusiei și în apele de pe coasta de est.

Citeste si: Raport oficial despre centrala nucleară de la Zaporojie

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Potrivit Moscovei, peste 50.000 de soldați și peste 5.000 de unități de echipament militar, inclusiv 140 de avioane și 60 de nave, vor fi implicate în exerciții.

Țările participante includ mai mulți vecini ai Rusiei, precum și Siria, India și China, aliată cheie. Exerciții similare au avut loc ultima dată în 2018.

Rusia cumpără armament din Coreea de Nord

Serviciile de informații americane au transmis că Moscova cumpără milioane de obuze de artilerie și rachete din Coreea de Nord, potrivit unui material de presă din New York Times.

De asemenea, armata rusă a început să folosească drone fabricate în Iran, informează Reuters.

Oficialii americani au spus că pot confirma datele prezentate de New York Times și că sunt așteptate achiziții suplimentare de echipamente militare nord-coreene de către Rusia.

„Ministerul rus al Apărării este în proces de cumpărare a milioane de rachete și obuze de artilerie din Coreea de Nord pentru a fi folosite pe câmpul de luptă din Ucraina”, a spus un înalt oficial SUA, întrebat despre raportul ziarului.

Oficialul a spus că achizițiile indică faptul că armata rusă „continuă să sufere de lipsuri severe de aprovizionare în Ucraina, din cauza controalelor și sancțiunilor la export”.

„Ne așteptăm ca Rusia să încerce să achiziționeze echipament militar nord-coreean suplimentar în viitor”, a spus oficialul, care a dorit să își păstreze anonimatul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si