Cu o zi mai devreme, președintele american Joe Biden a transmis că, în cazul în care Rusia "invadează întreaga ţară" şi "chiar mai puţin", vor fi "consecinţe enorme" şi asta "ar schimba lumea", a afirmat preşedintele american. Liderul american nu a precizat însă natura acestor eventuale sancţiuni împotriva preşedintelui rus.

Citeste si: Care sunt țările care ar intra intr-un eventual război provocat de conflictul dintre Rusia și Ucraina

Atunci când Washingtonul sancţionează personalităţi străine, aceasta implică cel mai adesea îngheţarea activelor lor şi interzicerea tranzacţiilor cu Statele Unite.

Citeste si: Ministrul Apărării a vorbit despre trimiterea soldaților români în Ucraina

Reacția Rusiei la sancțiunile împotriva lui Vladimir Putin

"Din punct de vedere politic, nu este dureros, este distructiv", a reacţionat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, apreciind că aceste sancţiuni nu vor avea niciun efect. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Ședință la Cotroceni pe fondul tensiunilor din Ucraina. România stabilește strategia politică și de securitate

Dimitri Peskov a mai spus că legislaţia rusă interzice în principiu înalţilor responsabili ai ţării să dispună de active în străinătate, apreciind prin urmare că astfel de măsuri "nu sunt deloc dureroase" pentru autorităţi.

Anchete realizate de media independente ruse, precum site-ul "Proekt.media", relevă că lucrurile nu stau tocmai aşa, mulţi oficiali de la Moscova ascunzându-şi averile în zone offshore, potrivit Agerpres.

Negocieri în "formatul Normandia" pentru evitarea războiului

Miercuri, 26 ianuarie, are loc o reuniune a consilierilor diplomatici ai preşedinţilor rus, ucrainean, francez şi cancelarului german, în aşa-numitul format "Normandia", în care Franța și Germania au rol de mediatori.

"Sper că va fi o discuţie bună, deschisă şi care se va solda cu rezultate maxime", a spus Dmitri Peskov.

Din partea Rusiei la aceste discuţii participă Dmitri Kozak, şeful adjunct al administraţiei de la Kremlin, responsabil de dosarul ucrainean.

România, decizii în CSAT privind situația dintre Rusia și Ucraina

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), miercuri, la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, unde participă și premierul Nicolae Ciucă.

Pe lista de subiecte a ședinței apar subiecte ce fac referire la situația de securitate, tensiunile din Ucraina și modul în care va acționa România.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si