Close sidebar
Close sidebar

S-a conceput un vaccin universal ce poate sa combata cancerul. Descoperirea care poate schimba definitiv medicina

Posibilitatea producerii unui vaccin universal impotriva cancerului incepe sa prinda tot mai mult contur dupa ce oamenii de stiinta au reusit sa gaseasca o metodaprin care sa imunizeze celulele canceroase si au vazut cum ar putea sa lupte impotriva acestei afectiuni.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potentiala terapie implica injectarea unuor particule de material din codul genetic in corpul persoanei infestate si ele vor parcurge drumul catre celulele imune si le vor invata sa recunoasca diferite difuri de cancer.

Pana acum se descoperise doar o metoda ca aceste celule sa fie folosite in afara corpului, dar acum este prima data cand se vorbeste ca ele sa fie "antrenate" in interiorul corpului uman.

Cum un cod genetic poate fi programat pentru orice tip de cancer, inseamna ca aceasta tehnica este universala si toti doctorii ar avea nevoie doar de profilul genetic al tumorii si pot face un vaccin care sa poate lupta impotriva bolii sau care pot sa previna reaparitia ei dupa tratament.

Acest nou tip de tratament a fost folosit deja experimental pe trei pacienti cu cancer de piele si s-a demonstrat ca tratamentul poate fi tolerat de corpul uman.

Echipa de cercetatori s-a concentrat pe dezvoltarea unui anumit tip de celule, numite celule dendritice care sunt intr-o constanta cautare de "invadatori straini" in organism.
Aceste celule pot sa depisteze celulele canceroase si le pot captura si expune celulelor T care le pot distruge sau pot incepe sa lupte impotriva maladiei. "Combinand studiile de laborator cu rezultatele obtinute in fazele incipiente de tratament se demonstreaza ca acest tratament poate trata pacienti cu melanom si le poate creste sistemul imunitar. Momentan acest vaccin a fost testat doar pe trei pacienti si urmeaza alte incercari pana sa confirmam ca este 100% sigur.
In acest timp ne vom concentra pe studiu pentru a demonstra daca acest tratament poate vindeca doar cancerul de piele sau si alt tip de cancer"
, a declarat Doctorul Aine McCarthy, noteaza cei de la The Telegraph.

Acest studiu a fost deja publicat in revista Nature.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI