Acționarii Vista Bank au anunţat luni încheierea unui acord pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile Credit Agricole România, achiziţia fiind estimată să se finalizeze pe parcursul primului semestru al acestui an, după obţinerea aprobării din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliul Concurenţei.

Potrivit unui comunicat al băncii transmis luni, Vista Bank va deţine după finalizarea achiziţiei active totale de peste 1,2 miliarde euro, credite de 750 milioane euro, depozite de 1,1 miliarde euro şi peste 105 milioane euro capital CET1.

Citeste si: Cine sunt oamenii cu cel mai mare salariu de la BNR. Sunt plătiți ca niște regi

Cine sunt Vista Bank și Credit Agricole România 

Vista Bank este prezentă pe piața bancară din România începând cu anul 1998, fiind cunoscută anterior sub numele de Marfin Bank. Are o rețea de 31 de sucursale și se adresează clienților persoane juridice medii și mari, precum și clienților persoane fizice cu venituri peste medie și ridicate.

În iulie 2018, banca a fost preluată de un nou acționar, unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din sud-estul Europei, după care a urmat o majorare de capital în valoare de 40 de milioane de euro. Din 20 mai 2019, în urma unui proces de rebranding, numele băncii a devenit Vista Bank. Instituția are 320 de angajați.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Factura la energia electrică 2021. Veste bună de la ANRE despre semnarea noilor contracte

Credit Agricole România are o reţea de 14 sucursale, active totale de 535 milioane euro, depozite de 410 milioane euro şi credite de 395 milioane euro.

Instituția de creditare face parte din grupul francez Crédit Agricole. La nivel global, Credit Agricole are 51 de milioane de clienți și 141.000 de angajați. 

La nivel global, francezii de la Credit Agricole au 51 de milioane de clienți și 141.000 de angajați. 

"Achiziţia Credit Agricole România reprezintă un moment important pentru Vista Bank şi este în conformitate cu strategia noastră de a ne creşte şi consolida în continuare poziţia pe piaţă. Ne concentrăm pe susţinerea economiei româneşti, prin generarea de valoare pentru toate părţile interesate, clienţi, angajaţi, acţionari. Dorim să le mulţumim reprezentanţilor Credit Agricole pentru cooperarea şi profesionalismul lor în această tranzacţie", a declarat Stavros Lekkakos, preşedinte al Consiliului de Administraţie Vista Bank.

Potrivit Agerpres, PwC şi David & Baias au acordat consultanţă financiară şi juridică, în timp ce Deloitte a asigurat consultanţă financiară pentru anumite aspecte.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si