Oamenii au stat la coadă în fața bancomatelor Băncii Irlandei, marți, după ce o defecțiune a sistemului părea să le permită clienților să retragă bani fără a le afecta soldul.

Mai mult, oamenii puteau să scoată până la 1000 de euro de pe card fără să aibă niciun cent în contul bancar!

Bancomatele din Irlanda, păzite cu garda

Banca, care este una dintre cele mai mari din Irlanda, a recunoscut miercuri problema, spunând că defecțiunea a fost rezolvată, dar numai după ce clienții s-au grăbit să retragă fonduri, ceea ce a determinat o prezență a poliției (celebra Gardai) în fața bancomatelor din toată țara.

Citește și: Colapsul rublei ar putea duce la sfârșitul lui Vladimir Putin

Clienții au observat prima dată problema marți după-amiază, când au raportat că nu au putut să-și acceseze serviciile bancare online și, prin urmare, nu au putut să transfere bani sau să plătească pentru tranzacții.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Dar problemele nu s-au oprit aici, deoarece clienții și-au dat seama rapid că pot retrage bani depășind ceea ce aveau în conturile lor, în ciuda avertismentelor Băncii Irlandei de a face acest lucru, informează Gizmodo.

Avertisment de la Banca Irlandei: nu scoateți mai mulți bani decât aveți în cont!

„Am dori să le reamintim clienților care fac transfer sau retragere de fonduri – inclusiv peste limitele normale – acești bani vor fi debitați din contul lor”, a avertizat Banca Irlandei într-o postare pe Twitter marți seara.

„Suntem conștienți că este posibil ca unii clienți să nu poată verifica soldurile, dar nu ar trebui să retragă/transferăm dacă este posibil să depășească fondurile disponibile”.

Cu toate acestea, unii clienți au raportat că pot retrage mai mult de 1.000 euro și îi pot transfera în Revolut, un cont bancar online digital similar cu Venmo sau PayPal, potrivit The Irish Times.

Banca Irlandei a declarat pentru presă că „volumul tranzacțiilor efectuate marți seara nu reprezintă o proporție semnificativă din volumul total al tranzacțiilor noastre într-o zi medie”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Gardaí (poliția irlandeză) a declarat pentru BBC că au fost informați despre un „volum neobișnuit de activitate” la unele bancomate din țară, inclusiv despre „probleme legate de anumite instituții financiare”. 

Polițiștii au declarat pentru The Irish Times că s-au concentrat pe patrularea bancomatelor unde „siguranța publică” și „ordinea publică” erau motive de îngrijorare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si