Motorina standard şi benzina standard au sărit pragul de 5 lei/litru în mai multe staţii. În staţia de referinţă ECONOMICA.NET a Petrom din Bucureşti, Şos. Alexandriei, motorina costă astăzi, 2 iunie 2016, 4,94 lei pe litru, iar benzina 5,03 lei. În 30 ianuarie, preţul era de 4,22 lei pe litru. Benzina s-a scumpit în perioada 30 ianuarie -2 iunie cu aproape 10% (45 de bani). Scumpirile au venit după ce preţul petrolului a crescut cu peste 80% de la sfârşitul lunii ianuarie când a atins minimul ultimilor 13 ani.



La sfârşitul lunii ianuarie, pe pieţele internaţionale s-a înregistrat nivelul minim al ultimilor 13 ani pentru barilul de petrol Brent- 27 de dolari. În această dimineaţă, barilul de petrol Brent a ajuns la 49,80 de dolari.

Două treimi din autovehiculele înmatriculate în România folosesc motorina drept carburant. Restul, benzină sau GPL.

Preţul carburanţilor comercializaţi în România scăzut de la 1 ianuarie 2016, de când a intrat în vigoare noua cotă TVA de 20%. Scăderile au fost de 3,22%, în medie 16 bani pe litru.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si